Dodijeljene nagrade

Evropski Najmenadžer za 2020.

na ceremoniji u Sarajevu


U srijedu, 17.02.2021. je u 17 sati u sarajevskom hotelu Holiday održano četrdesetdrugo proglašenje Evropskih Najmenadžera za 2020.

Zbog iznimnih okolnosti oko pandemije koronavirusa manifestacija je spojila u jedno izbor najboljih za BiH i izbor za Regiju i održana uz prisustvo malog broja zvanica, poštujući zdravstvene mjere. Manifestaciji su prisustvovali, između ostalih, član Predsjedništva BiH Željko Komšić, visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko, kao i pet ambasadora susjednih zemalja iz kojih su nagrađeni menadžeri.

Specifičnost ove ceremonije je bila da je većina laureata imala online javljanja i da su uživo primili nagradu samo nagrađeni iz BiH.

Organizatori su se pridržavali svih zdravstvenih mjera, ali je ceremonija ipak bila veličanstvena i predstavila sve one koji su u BiH i regiji tokom protekle godine pandemije i pada svih ekonomija svijeta, uspjeli da održe svoje biznise i čak i napreduju u poslu.

Ceremoniju je otvorio online počasni predsjednik Organizacionog odbora Agencije Najmenadžer, Nj.E. Stjepan Mesić, dok je pozdravni govor održao ambasador Valentin Inzko, visoki predstavnik za BiH koji je prijatelj Manifestacije i prati je od samog početka.

Nakon uvodnog pozdrava predsjednika Organizacionog odbora Manifestacije Paneta Škrbića, dodijeljene su i nagrade za ličnosti godine.

Ličnost godine Evrope Nj.E. Ilir Meta, predsjednik Albanije


Evropski nezavisni/neovisni Žiri je i ovog puta proglasio ”Evropsku ličnost godine” koja se bira među diplomatama i političarima, između predsjednika i premijera država Jugoistočne i srednje Evrope.

Evropska ličnost 2020. godine je predsjednik Republike Albanije, g. Ilir META koji je pozdravio skup video linkom, zbog nemogućnosti da prisustvuje uživo.

Nj.E. Ilir Meta, predsjednik Albanije, online javljanje na Najmenadžeru 2020.
Nj.E. Ilir Meta, predsjednik Albanije, online javljanje

Žiri je dodijelio nagradu predsjedniku Albanije prevashodno za uspješnu suradnju i iniciranje ukupne regionalne suradnje među ljudima i državama te mu je pripala Zlatna plaketa i kristalna statua za Evropsku ličnost 2020. Nagrada će mu biti uručena naknadno, u Tirani.

Ličnost godine iz BiH je član Predsjedništva BiH Željko Komšić


Ličnost godine između visokih dužnosnika iz Bosne i Hercegovine, prema mišljenju Evropskog žirija Najmenadžera, je član Predsjedništva BiH, g. Željko Komšić, koji se skupu obratio uživo.

U obrazloženju Žirija se kaže da se ovo visoko priznanje dodjeljuje predsjedniku Komšiću prevashodno za uporan i permanentan rad i zalaganja za euroatlanske integracije Bosne i Hercegovine. Priznanje je dato kao istovremena podrška i njemu i svim ostalim dužnosnicima u ovoj državi, kako bi se ubrzali procesi euroatlanskih integracija, radi boljeg života svih građana ove države.

Nagrada za nauku pripala prof. dr. Ivanu Đikiću


Ovogodišnja dodjela specijalnih nagrada i priznanja je, radi aktuelnosti oko korone i pandemije, po prvi put počela nagradama za medicinu i znanost.

Nagradu za nauku je dobio prof. dr. Ivan Đikić, izuzetan znanstvenik sa Medicinskog fakulteta Sveučilišta Goethe u Frankfurtu, u Njemačkoj. Dobitnik je više nagrada za medicinu i objavio je više od stotinu naučnih radova. Rođeni je Zagrepčanin sa adresom u Frankfurtu i aktivno surađuje sa znanstvenicima širom svijeta.

Nagrada za nauku prof. dr. Ivanu Đikiću


U ovo vrijeme pandemije tim znanstvenika Ivana Đikića je od Ministarstva znanosti njemačke savezne države Hessen dobio osam milijuna eura za projekt kojem je cilj pronalazak lijeka (ne vakcine) protiv koronavirusa. Fokusirani su na zarazne bolesti koje su otporne na antibiotike i na viruse te prepoznavanje imunološkog odgovora kod bolesnika koji su istovremeno inficirani koronavirusom i različitim bakterijama. Ovim projektom žele što prije stvoriti specifični lijek za koronavirus.

U obrazloženju nagrade profesoru Đikiću Žiri je naveo i činjenicu koja njihovoj (ranijoj) odluci govori u prilog: na konkursu Clusters4Future, koji je ministarstvo obrazovanja i znanosti Njemačke raspisalo s ciljem promicanja gospodarstva i rješavanja gorućih problema, od ukupno 136 prijavljenih projekata iz svih područja gospodarstva i znanosti, baš je projekat koji vodi profesor Ivan Đikić, PROXIDRUGS, jedan od sedam odabranih za financiranje.

Najbolji novinar je Senad Hadžifejzović


Po odluci Žirija je nagrada za Najboljeg Evropskog Novinara ponovo otišla u ruke doajena bh. novinarstva, novinara i urednika bez dlake na jeziku, poštenog i objektivnog, pravog neimara istine, beskompromisnog borca za bolje sutra, g. Senada Hadžifejzovića.

Evropski žiri je precizirao u obrazloženju da je g. Senad Hadžifejzović, po njihovoj ocjeni, već decenijama najbolji evropski novinar i urednik, a sada slavi i rijedak jubilej: 30 godina CENTRALNOG DNEVNIKA čiji je on ekskluzivni tvorac. Taj jubilej je i uopće rijedak u svijetu, a za TV emisiju praktično i jedini za koji znamo.

Osim 30 godina Centralnog dnevnika i FACE TV slavi 10 godina rada pa su g. Hadžifejzoviću pripadale dvije nagrade, nagrada za najbolju televiziju u regionu, FACE TV, i nagrada za najboljeg novinara!

Žiri je naveo i da je g. Hadžifejzović čovjek koji nas je uvjerio da novinarstvo ima i karakter, i obraz i poštenje i da istinu vrijedi reći i onda kada to nije ni jeftino ni lako i kada zahtijeva i veliku hrabrost!

RSG Radio je najbolji radio u regionu


Pored nagrade za oblast informiranja i televizije, dodijeljena je i prva nagrada za najbolji i Najslušaniji radio u BiH i regionu. Prema odluci Žirija, to je Radio Stari Grad Sarajevo!

Za uspjeh Radija Stari Grad Sarajevo najzaslužniji je vlasnik i generalni direktor RSG radija, g. ADNAN OSMANAGIĆ, koji je zato i dobitnik najveće menadžerske nagrade.

G. Adnanu Osmanagiću je uručena Zlatna plaketa i kristalna statua za najbolji radio u 2020, RSG Radio
G. Adnan Osmanagić prima Zlatnu plaketu i kristalnu statuu za najbolji radio u 2020, RSG Radio

Radio Stari Grad je tokom svih ovih godina pokazao rijetku nepristrastnost, pošteno informiranje i bio istinit pratilac svih važnih događaja.

G. Adnanu Osmanagiću je uručena Zlatna plaketa i kristalna statua, rad akademskog slikara Dragana Gačnika i Steklarne iz Rogoške Slatine.

Evropski najnačelnik je načelnik općine Stari Grad Sarajevo, mr Ibrahim Hadžibajrić


Evropski najnačelnik općine, u konkurenciji 107 načelnika iz više država, otišla je u ruke načelniku Općine Stari Grad Sarajevo, mr Ibrahimu Hadžibajriću.

Ova Jubilarna nagrada za životno djelo je pripala mr Hadžibajriću zbog izuzetnih zasluga za razvoj Općine Stari Grad, te za regionalnu, kulturnu i prijateljsku suradnju sa drugim općinama, gradovima i državama, kao i za konkretne rezultate rada i doprinos dugogodišnjem razvoju ove općine.

Donoseći odluku o nagradi, žiri je imao u vidu velike zasluge i doprinos načelnika Hadžibajrića svim pozitivnim procesima, širenju optimizma, biznisa, prijateljstva i suradnje bez granica, zbog čega je, kako se navodi iz Direkcije, i zaslužio ovu evropsku jubilarnu nagradu.

Nagrada za Regionalni vodovod Crna Gora i Gorana Jevrića


Iz oblasti vodosnabdijevanja nagradu je dobio Regionalni vodovod Crna Gora čiji se direktor, g. Goran Jevrić, javio video linkom jer mu nije bilo moguće doći na Ceremoniju.

Sve donedavno je Crna Gora mučila sa vodosnabdijevanjem svog primorja, a danas Regionalni vodovod snabdijeva vodom područje od Ulcinja, preko Bara i Budve do Kotora i Tivta, a u završnoj fazi je i realizacija projekta povezivanja i posljednje opštine, Herceg Novi, na regionalni vodovodni sistem.

G. Goran Jevrić i Regionalni vodovod Crna Gora su dobitnici nagrade Evropski menadžer 2020, javljanje online
G. Goran Jevrić se javio linkom na ceremoniju dodjele nagrada

Počeli su i realizaciju druge faze izgradnje regionalnog vodovodnog sistema u smislu povećanja kapaciteta za opštine Kotor, Tivat i Herceg Novi za oko 120%, a realizuju i novi projekat vrijednosti 12 miliona eura kojim će veliko područje između Bara i Ulcinja po prvi put dobiti uredno vodosnabdijevanje, kao i ukupne komunalne usluge.

I g. Goranu Jevriću će nagrada biti uručena naknadno.

Vanja Vukojičić je najbolja mlada menadžerica


Vanja Vukojičić je uspješna mlada menadžerica, koja, kako sama kaže, uživa u svom poslu i stalnom učenju i edukaciji. Proglašena je Najboljom mladom menadžericom u 2020, prema odluci Žirija.

Vanja Vukojičić je Sarajka, rođena 1991. godine. Živjela je i usavršavala se u Engleskoj, Americi i Sjevernoj Makedoniji ali se ipak odlučila vratiti u BiH, gdje je od osnivanja firme WEISS LIGHT d.o.o. PALE zaposlena u toj fabrici na funkciji izvršnog direktora, na poslovima planiranja, organizacije i uspostavljanja funkcionalnog sistema poslovanja.

Weiss Light Beograd je matična kompanija i, kao rezultat uspješnog poslovanja i zbog povoljnih uslova za investiranje, otvorili su u BiH Weiss light Pale.

Fabrika Weiss Light d.o.o. Pale osnovana je 2018. godine i, pored proizvodnje LED rasvjetnih tijela, Weiss Light d.o.o. bavi se i projektovanjem i izvođenjem kompletnih elektroinstalacija jake i slabe struje te je i proglašena Najboljom investicijom u 2020.

Nagrada za Aura osiguranje i Alena Kapkovića


Za najveću nagradu iz oblasti osiguranja Žiri se ovaj put odlučio za Auru AD Banja Luka jer ta osiguravajuća kuća neprestano raste i privlači najveći broj novih klijenata, dok je direktor Aure za FBiH, g. Alen Kapković, proglašen najboljim menadžerom u oblasti osiguranja.

Osiguranje Aura AD Banja Luka je bh. osiguravajuće društvo, osnovano 2007, registrovano za pružanje usluga neživotnog osiguranja. Sa poslovanjem širom BiH su počeli 2014. i sada imaju poslovnice u cijeloj državi.

Pored obaveznog osiguranja od autoodgovornosti i kasko osiguranja, Aura pruža i usluge osiguranja imovine, putničkog zdravstvenog osiguranja, osiguranja robe u transportu te osiguranja od nezgode i opće građanske odgovornosti.

Direktor Aura Osiguranja za FBiH Alen Kapković je dobitnik nagrade Najmenadžer iz oblasti osiguranje jer su vodeći u zemlji kada su u pitanju obrada i isplata šteta klijentima.


TOP 12 Evropskih Menadžera za Doživotno djelo


Nagrada pod nazivom TOP 12 Evropskih menadžera se ovaj put dodijelila menadžerima i ličnostima koji su u kontinuitetu više decenija stvarali i stvaraju izuzetan bisnis i time i bolji život i za svoju okolinu, i za državu i za regiju.

Svi ovi menadžeri su i raniji dobitnici nagrade ovog Žirija. Ovu najveću nagradu večeras su primili:

Zoran Janković, gradonačelnik Ljubljane, nagrada za Doživotno djelo, Evropski gradonačelnik 2020.


Javljanje g. Zorana Jankovića na Ceremoniju


Najveću Jubilarnu nagradu Evropski gradonačelnik 2020. dobio je sjajni gradonačelnik Ljubljane, glavnog grada Slovenije, g. Zoran Janković, čovjek koji je još 2006. izabran prvi put za gradonačelnika Ljubljane. Ponovo je za ljubljanskog gradonačelnika izabran 2012. godine. Prvi je gradonačelnik u Ljubljani koji je odslužio takve mandate još od kraja Drugog svjetskog rata i već 16 godina je Gradonačelnik glavnog grada Slovenije.

I g. Zoran Janković se javio video linkom zbog nemogućnosti dolaska u Sarajevo. Poznat je širokoj javnosti otkad je 1997. postao predsjednik uprave slovenskog poslovnog sistema Mercator. On je zaslužan za prerastanje Mercatora u najveće poduzeće u Sloveniji, s 15.000 zaposlenih i razvijenim poslovima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Kao generalni direktor Mercatora iz njegovih najboljih dana i dugogodišnji uspješan gradonačelnik Ljubljane, i uz to i veoma aktivan i na sportskom planu, prema ocjeni našeg Žirija g. Janković je Evropski Najgradonačelnik za 2020. i dobitnik nagrade za Životno djelo!

Nagrada će mu se uručiti naknadno.


Dušan Perović, Termovent, Beograd, Srbija


I gospodina Dušana Perovića, predsjednika uprave TERMOVENT iz Beograda, prisutni u sali i gledaoci su vidjeli online, preko video linka. Javio se iz Sočija u Ruskoj Federaciji gdje učestvuje u izgradnji velike fabrike.

Za svoju kompaniju Termovent

g. Dušan Perović

je dobitnik nagrade Evropski menadžer za doživotno djelo


Firma Termovent, čiji je osnivač 1993. upravo g. Dušan Perović, porodična je kompanija. Pored proizvodnje i instalacije klima komora, njihov proizvodni program obuhvata i projektovanje, proizvodnju i instalaciju modularnog panel sistema sa primjenom u tehnologiji čistih soba (GMP klase A, B, C i D).

Sa više od dvije decenije iskustva i timom od preko 150 ljudi, sa preko 100 projekata širom svijeta, kao i partnerima poput kompanija Pfizer, Zoetis, Hotel Hilton u Beogradu, Pharmasyntez, Wellpharma Medical Solutions i drugih, kompanija je lider u ovoj branši.

Za svoju kompaniju Termovent koja djeluje u 50-tak država svijeta g. Perović je dobitnik Zlatne plakete za Životno djelo i pozlaćene kristalne statue koje će mu se uručiti naknadno.


Milorad Krstić, Holding Krstić, Njemačka


I g. Milorad Krstić, vlasnik Holdinga Krstić iz Njemačke je dobitnik ove jubilarne nagrade. G. Krstić živi i radi u Njemačkoj od svoje 17-te godine i ima dvojno državljanstvo, BiH i Njemačke.

Od 1986. njegova firma se bavi sintetičkim biorazgradljivim uljima i filtracijskim sistemima a njihovi kupci su širom svijeta.

javljanje linkom

G. Milorada Krstića

povodom nagrade Evropski menadžer 2020.

Posjeduje više firmi, a u BiH, u Bijeljini, ima fabriku Sava za preradu voća i povrća, dok je veleprodaja tih proizvoda u njegovoj firmi u Njemačkoj.

Zbog situacije oko pandemije i g. Krstić se javio linkom iz Njemačke a jubilarnu nagradu će primiti kasnije.


Žarko Radulović, Montenegro Stars, hotel Splendid, Crna Gora


Najbolji direktor iz oblasti turizma je g. Žarko Radulović, generalni direktor i suvlasnik firme Montenegro Stars Hotel Group i direktor sjajnog hotela Splendid iz Bečića-Budva, koji je čak 4 puta dobio nagradu ovog Žirija, ovaj put i Jubilarnu nagradu za Doživotno djelo.

Ova oblast privrede je u protekloj godini najviše stradala i imala ogroman pad u svijetu zbog pandemije ali je g. Radulović uspio da i u ovim teškim vremenima dobro radi i doprinese ekonomiji i Crne Gore i regije.

Žarko Radulović, Montenegro Stars, hotel Splendid, najbolji Evropski menadžer 2020. u oblasti turizma
Javljanje uživo g. Žarka Radulovića povodom nagrade Evropski menadžer za doživotno djelo 2020.

I g. Žarko Radulović se obratio video linkom a Zlatna plaketa i statua će mu biti uručene kasnije.


Ilija Studen, STUDEN Grupa, Austrija


Jubilarna nagrada za Doživotno djelo večeras je dodijeljena i u Austriju, gospodinu Iliji Studenu! G. Studen je jedan od osnivača i predsjednik Uprave STUDEN Grupe koja još od 2002. doprinosi i razvoju privrede Bosne i Hercegovine.

Za Studen Grupu

g. Ilija Studen je dobitnik nagrade

Evropski menadžer za doživotno djelo


G. Ilija Studen je najveći investitor u prehrambenu industriju BiH, a zajedno sa partnerima je i vlasnik brčanskog BIMALA, jedine bh. fabrike jestivog ulja te jedine bh. šećerane, STUDEN AGRANA.

STUDEN Grupa ima svoje proizvode širom svijeta a g. Ilija Studen je i jedini bh. privrednik koji je dobio i Veliki orden časti koji dodjeljuje austrijski predsjednik za zasluge za razvoj privrede Austrije i BiH.

Večeras je g. Studen dobitnik Jubilarne nagrade za Životno djelo, Zlatna plaketa i kristalna statua. I njemu će nagrada biti naknadno uručena.


Dejan Ljevnaić, OC Jahorina


Direktor Olimpijskog centra (OC) Jahorina Dejan Ljevnaić je također odlikovan ovom najvećom nagradom na 42. izboru Evropskog Najmenadžera u Sarajevu.

Jubilarna nagrada “Zlatna plaketa za životno djelo“ otišla je u ruke menadžera Dejana Ljevnaića koji je svojim radom, nakon Skijališta Srbije, probudio i olimpijsku planinu Jahorinu i plasirao je visoko na mapi evropskih ski centara.

G. Dejan Ljevnaić, dobitnik nagrade Evropski menadžer za planinski turizam u 2020.
G. Dejan Ljevnaić se također oglasio video linkom povodom nagrade

Uprkos pandemiji koja je napravila ogroman uticaj na sve sfere života i rada, OC Jahorina je uspjela zadržati 2.000 radnih mjesta, napraviti čak najbolju ljetnu sezonu u historiji i sada uspješno rade na promicanju planinskog turizma i BiH i regije.

Za uspjehe i rezultate rada, prema riječima Žirija, za ogroman doprinos u razvoju biznisa u planinskom turizmu u BiH, regionu i Evropi g. Dejan Ljevnaić je nagrađen kao najbolji menadžer u toj vrsti turizma.


Mihajlo Mihajlovski, Sjeverna Makedonija


Izvrstan menadžer, dipl. inž. Mihajlovski Mihajlo, direktor Vatrostalne DOO iz Skopja, Sjeverna Makedonija, dobitnik je ove jubilarne nagrade i za kompaniju Vatrostalna ali i za sport.

Vatrostalna DOO Skopje je profesionalna i ovlašćena kompanija za izvođenje specijalizovanih radova u industriji, izgradnju svih vrsta hidroizolacija najsavremenijim materijalima, zaštitu od požara i ostalog u građevinarstvu.

Javljanje online,

G. Mihajlo Mihajlovski

Evropski menadžer 2020.


U Makedoniji kompanija zapošljava više od 150 radnika i ekskluzivni je zastupnik nekoliko evropskih kompanija za proizvodnju vatrostalnih materijala i onih otpornih na kiseline.

G. Mihajlo Mihajlovski je i veliki zaljubljenik sporta, osobito rukometa i za njegovo učešće u RK Vardar dobitnik je ove nagrade i za sport. Nagrade će g. Mihajlovskom biti uručene naknadno.


Edin Dacić, DACCOMET, Cirih, Švicarska


G. Edina Dacića, fenomenalnog Švajcarca porijeklom sa naših prostora, koji ima uspješne firme u Cirihu, ali i u Srbiji i Bosni i Hercegovini, Žiri je nagradio Jubularnom nagradom za Životno djelo, Zlatnom plaketom i statuom.

javljanje linkom,

G. Edin Dacić,

Evropski menadžer za doživotno djelo


Baveći se biznisom već punih 30 godina g. Dacić je otvorio i svoje dvije fabrike namještaja, jednu u Srbiji i jednu u BiH. Firma DACCOMET zapošljava 800 ljudi i radi za svjetskog lidera IKEA-u.

G. Dacić, koji je sa svega 20 godina osnovao uspješnu firmu u Švicarskoj, trenutno je u obilasku svoje fabrike u Srbiji, odakle se javio i video linkom i pozdravio skup.

I njemu će jubilarna Evropska nagrada za Doživotno djelo biti naknadno uručena.


Tomislav Antunović, Antunović d.o.o Zagreb, Hrvatska


Javljanje linkom, G. Tomislav Antunović, nagrada Evropski menadžer za doživotno djelo 2020.
Javljanje linkom, g. Tomislav Antunović, nagrada Evropski menadžer za doživotno djelo 2020.

G. Tomislav Antunović iz Zagreba, Hrvatska, vlasnik je naftne kompanije i lanca hotela Antunović. Kompanija Antunović se satoji od deset firmi i ima oko 1000 zaposlenih ljudi, a pravi godišnji promet između 500 i 600 miliona eura.

Porijeklom iz Brčkog, g. Tomislav Antunovići je na tu činjenicu posebno ponosan i nikad je ne zaboravlja pomenuti. U BiH također ima veliku kompaniju.

Tomislav Antunović je i sam dobitnik Jubilarne Evropske nagrade za Doživoto djelo za vlastitu kompaniju u kojoj je sada predsjednik Nadzornog odbora.

I g. Antunović je ‘prisustvovao’ ceremoniji online te će mu se nagrada, Zlatna plaketa i kristalna statua, uručiti naknadno.


Marinko Umićević, Bema, Banja Luka


G. Marinko Umićević, tehnički direktor i alfa i omega tvornice obuće BEMA iz Banja Luke, takođe je dobitnik ove velike jubilarne nagrade, jer već 42 godine uspješno vodi ovu fabriku.

Online prisustvo,

G. Marinko Umićević,

Evropski menadžer za doživotno djelo


Tvornica cipela Bema, nekadašnja tvornica Bosna, postoji već 16 godina i zapošljava 1200 radnika, od kojih žene čine čak 90 posto radne snage.

Bema proizvodi 10 000 pari cipela dnevno i nedavno je počela proizvodnju i za domaće tržište.

Pored biznisa, Bema je i društveno odgovorna firma i sudjeluje u mnogim humanitarnim akcijama. Posebno pomažu sport pa je g. Umićević osvojio Jubilarnu nagradu za životno djelo i za ogroman doprinos razvoju sporta.

I on je ceremoniji prisustvovao online a nagrade će mu se uručiti naknadno.


Fahrudin Salihović, Pivara Tuzla, BiH


Najveća menadžerska nagrada za odlično vođenje sjajne tuzlanske Pivare pripala je g. Fahrudinu Salihoviću, generalnom direktoru Pivare Tuzla, BiH.

Proteklih sedam godina je u Pivaru Tuzla privučeno mnogo investicija: zadnjih godina je uloženo preko 20 miliona KM i uvezena najmodernija svjetska oprema. Uvode stalno i nove proizvode, čime postaju prepoznatljiv brend na tržištu.

U 2020. potpisali su ugovore za izvoz u Ameriku, što je svakako veliki poduhvat za koji je g. Fahrudin Salihović najzaslužniji.

G. Salihović je dobitnik Jubilarnog priznanja Evropski Menadžer za Doživotno djelo i pripale su mu Zlatna plaketa i statua.


Snježana Koepruner, TMT Travnik, BiH


G. Snježana Koepruner je generalna direktorica GS – TMT iz Travnika i dobitnica Evropske nagrade za Životno djelo.

Kompanija GS – TMT je nastala na temeljima dijela nekadašnjeg velikog poslovnog sistema Bratstvo, koje je bilo jedna od vodećih marki u mašinskoj industriji na području bivše Jugoslavije.

Nastavljajući tako stoljetnu tradiciju obrade metala u srednjoj Bosni, u GS-TMT d.o.o. sada primjenju visoke standarde u proizvodnji prilagođenih elemenata strojeva, kao i kompletnih strojeva i komponenata.

Proizvode dijelove visoko sofisticirane opreme za proizvodnju za europske, posebno njemačke proizvođače i tvrtka danas ostvaruje prihod veći od 16 milijuna EURA, sa udjelom izvoza od preko 92%.

G. Snježana Koepruner je sjajna poslovna žena, rođena u Zadru, sa dugogodišnjim životom u Njemačkoj, a sada je, kako sama kaže, 100 posto ponosna Bosanka.

I g. Snježana Koepruner je bila spriječena da lično preuzme Evropsku nagradu za Životno djelo koju je, u njeno ime, preuzela Sadra Vele.

Ovo nezaboravno veče je prenosila Face TV, medijski partner Najmenadžera pa kompletnu manifestaciju možete pogledati na njihovom Youtube kanalu.

Bile su to nagrade za 2020. godinu za sjajne uspješne ljude iz biznisa koji su svojim radom zaslužili ovakve ‘Oskare’ popularnosti, jer su i u ovo pandemijsko doba stvarali i stvaraju bolje sutra za sve nas.

Više fotografija sa ove izuzetne ceremonije pogledajte u našem Foto Albumu.

Veliko BRAVO i čestitke svima laureatima!

Izuzetno pozitivna manifestacija

Bilo je to uistinu spektakularno veče, posebno u vrijeme kada su ovakvi događaji rijetki, zbog pandemije. A održati i unaprijediti posao u takvim vremenima je zaista vrijedno najvećih nagrada.
100%

Odlična manifestacija

Pozitivno

  • +Veliki biznisi unatoč pandemiji
  • +Širenje optimizma
  • +Susret koji zbližava regiju i šire
  • +Mogućnosti za suradnju i nove biznise

Negativno

  • -Jedino to što se većina laureata nije mogla sastati uživo
100%
O autoru

Članci

Nezavisna/neovisna Agencija za izbor Najmenadžera je osnovana 1995. godine u Zenici i od tada svake godine, već više od dvadeset godina, bira najuspješnije iz svih oblasti biznisa. Najbolje menadžere i kompanije Regije proglašavamo u Sarajevu a za BiH u Banja Luci.
Slični članci
Najmenadžer BiHSaopćenja

Marinku Umičeviću uručena najviša evropska menadžerska nagrada za 2020.

Danas je u Banja Luci g. Marinku Umičeviću uručena najviša evropska menadžerska nagrada za 2020, nagrada Životno djelo za razvoj biznis i sporta
Čitaj dalje
Najmenadžer RegijeSaopćenja

Edin Dacić, biznismen za ponos i za primjer drugima

G. Edin Dacić, osnivač i direktor kompanije Daccomet AG sa sjedištem u Zurichu, dobitnik je najviše nagrade, Zlatne plakete za Životno djelo.
Čitaj dalje
Najmenadžer BiH

Najbolji menadžeri BiH u 2019.

U Banja Luci je 18.12.2019. održana ceremonija Izbor najboljih menadžera i kompanija za BiH 2019, Najmenadžer BiH. Evo ko su najbolji menadžeri u BiH:
Čitaj dalje