Najbolji menadžeri

Jugoistočne i srednje Evrope 2015.

U Sarajevu je 03.07.2015. održan 17. po redu Izbor najboljeg menadžera Jugoistočne i Srednje Evrope!

U Sarajevu je 03.07.2015. održan 17. po redu Izbor najboljeg menadžera Jugoistočne i Srednje Evrope! U predivno obnovljenom zdanju Vijećnice i pred mnogobrojnim domaćim i stranim gostima nagradu je primilo više najuspješnijih menadžera iz svih oblasti privrednog i javnog života.

U predivno obnovljenom zdanju Vijećnice i pred mnogobrojnim domaćim i stranim gostima nagradu je primilo više najuspješnijih menadžera iz svih oblasti privrednog i javnog života.

Svake godine žiri Nezavisne / Neovisne Agencije za Izbor najmenadžera dodijeli i specijalne nagrade za ljude koji nisu uvijek direktno u biznisu, ali itekako potpomažu njegov razvoj i rast. U tu vrstu priznanja spadaju i priznanja državnicima, diplomatama, gradonačelnicima, sportu, kulturiji, žurnalizmu…

Ličnost godine

Rosen Plevneliev, Ličnost regije jugoistočne i srednje Evrope za 2015. je primio od Najmenadžera i umjetničku sliku na poklon

Predsjednik Rosen Plevneliev

Ličnost regije jugoistočne i srednje Evrope za 2015. godinu je predsjednik Bugarske, Rosen Plevneliev kome je oragnizator uručio i umjetničku sliku na poklon

Na business summitu—100, konferenciji održanoj istog dana prijepodne, nagradu za Ličnost Godine Regije je primio bugarski predsjednik, NJ. E. Rosen Plevneliev. On je u Sarajevo došao samo zbog nagrade koju Nezavisna agencija za izbor najmenadžera svake godine dodijeli najuspješnijem državniku. Ako želite, možete pogledati i njegove video izjave ovdje.

Najbolji ambasador, gradonačelnici i ministri

Za najboljeg među Ambasadorima proglašen je Nj.E. Ramiz Bašić, ambasador R CG u Poljskoj, dok su Najgradonačelnik decenije – Zoran Janković, gradonačelnik Ljubljane i Gradonačelnik Godine– dr Ivo Komšić, gradonačelnik Sarajeva. Najuspješnija Ministrica je bila Vesna Pusić, ministrica Vanjskih poslova Republike Hrvatske, dok je za najuspješnijeg Ministra Regije proglašen ministar turizma i održivog razvoja R Crne Gore, g. Branimir Gvozdenović. Njihove fotografije su u galeriji ispod, pokrenite slajder klikom.

Najbolji načelnici Regiona

Najbolji načelnici Regiona su načelnik Općine Cazin, g. Nermin Ogrešević, načelnik Opštine Danilovgrad, g. Branislav Brano Đuranović te g. Zlatko Hujić, načelnik Općine Bosanski Petrovac. 

Nagrada za životno djelo


Najviše priznanje Manifestacije je Nagrada za životno djelo , a primili su je: g. Anrzey Zarajczyk, vlasnik i predsjednik holdinga Pol-Mot & Ursus iz Varšave, g. Slobodan Radun, vlasnik i predsjednik kompanije Nectar iz Bačke Palanke, koji je i dobitnik nagrade Najbrand u svojoj branši, te g. Svetozar Janevski, predsjednik UO Vinarije Tikveš iz Skopja. Njihove fotografije su u galeriji ispod, klikom pokrenite slajder .

Menadžeri decenije


Visoko priznanje Najmenadžera je svakako i priznanje Menager Decenije Regiona. Ove godine to je priznanje zasluženo otišlo u ruke g. Vibora Mulića, prvog zamjenika Holdinga Zepter iz Varšave, g. Ninka Tešića, generalnog direktora Impol-Seval valjaonica aluminijuma iz Sevojna te gđe Snježane Koepruner, generalne direktorice GS TMT Travnik. Ispod su njihove fotografije sa dodjele.

Specijalne nagrade za najbolju banku, investicijski fond, osiguranje i privredne asocijacije 

Najbanka Regije je Nova Banka sa gen. dir. dr Milanom Radovićem, Najfinansijski fond je Investicijsko-razvojni fond Crne Gore kojem je na čelu dr Zoran Vukčević, Najmenadžer Osiguranja je gen. dir. Sarajevo Osiguranja, g. Midhat Terzić, a Osiguravajuća kuća Regije je Wiener Osiguranje Vienna insurance Group koju vodi prof.dr. Miroslav Miškić.

Za najuspješnije Privredne asocijacije Regiona proglašeni su AmCham (Američka privredna komora) iz Beograda, na čelu sa Majom Piščević, PK Srbije sa g. Mirkom Čadežom na čelu i GK Hrvatske sa g. Lukom Burilovićem kao predsjednikom. Fotografije su ispod, uvećajte ih klikom na sliku.

Nagradu Najmenadžer za Midhata Terzića preuzeo zamjenik

Nagrada za Midhata Terzića (preuzeo zamjenik)

Nagrada Najmenadžer za g. Milana Radovića i Novu banku

Nagrada za Milana Radovića (preuzeo Avlijaš)

Maja Piščević, nagrada Najmenadžer za AmCham

Maja Piščević i AmCham

Luka Burilović prima priznanje Najmenadžer za GK Hrvatske

Luka Burilović i GK Hrvatske

Mirko Čadež, nagrada Najmenadžer za PK Srbije

Mirko Čadež i PK Srbije

Nagrada Najmenadžer za dr. Miroslava Miškića

Miroslav Mišković i Grawe osiguranje

Nagrade za medijski brand i show biz

Nagradu za Medijski brand Regiona primio je Centralni dnevnik, Face TV-a, djelo vrsnog Senada Hadžifejzovića. Za najboljeg Menadžera iz Show-buisinessa proglašen je g. Raka Marić, producent i nadaleko poznat menadžer Bijelog Dugmeta.

Najkompanije i najmenadžeri srednjih preduzeća-poduzeća iz BiH

Iz oblasti Najkompanije i najmenadžeri srednjih preduzeća-poduzeća iz BiH nagrađeni su g. Nenad Vukoje, gen. dir. Mljekare Pađeni iz Bileće, g. Adem Ibradžić, vlasnik i gen.dir. A.D.S.I. Montaža Vrnograč iz Velike Kladuše, g. Tomislav Puđa, direktor nadaleko čuvenog livanjskog Puđa sira i direktor Pullcoma iz Gradačca, g. Alen Bošnjaković.

Evropske najkompanije i najmenadžeri velikog biznisa


Iz oblasti Evropske najkompanije i najmenadžeri velikog biznisa nagradjeni su g. Nikola Perović i firma Hemera iz Podgorice, a g. Perović je i najbolji Mladi menadžer Regiona. Plastika Skaza iz Velenja sa direktoricom g. Tanjom Skaza je prva iz oblasti plastike, a g. Skaza je Poslovna žena godine Regiona. Nagrađeni iz ove oblasti su i g. Anastazija Ilkacheva, firma Feni Industri iz Kavadarca, R Makedonija i AD Aerodrom Nikola Tesla iz Beograda, sa direktorom Sašom Vlaisavljevićem.

Evropske najkompanije i menadžeri Regije


Evropske najkompanije i menadžeri Regije su: g. Nafija Čagalj, dir. Tvornice Zikteknik-Švedska s pogonom u Mostaru, g. Nedeljko Čović, izvršni direktor Bonesa iz Bara, g. Slobodan Radović Krušo, Krušo firma iz Herceg Novog, g. Enes Kahrimanović iz firme Austronet, te g. Ishak Jabandžić, vlasnik Mesne industrije Madi.

Šampioni biznisa

Najmenadžeri Šampioni Regije

Šampioni biznisa Regije su g. Izet Rastoder i firma Rastoder iz Ljubljane, čiji proizvod derby banana je dobio i nagradu za najbrand te oblasti, Holding Agrocor-Konzum, RH sa g. Adnanom Šteta, izvršnim direktorom za BiH, GD Granit iz Skopja i direktor Strašo Milkovski, grupa DIV i Brodosplit sa g. Tomislavom Debeljakom iz Hrvatske, Prvi Partizan iz Užica, Srbija, i direktor Dobroslav Andrić, Mezon iz Danilovgrada sa direktorom Radomirom Kovačevićem i g. Huseyin Dimitri Karaman, predsjednik kompanije Oztasar iz Rumunije-Engleske.

Izet Rastoder, nagrada Najmenadžer 2015 - Šampion Biznisa

IZET RASTODER

Priznanje Najmenadžer za g. Adnana Štetu

ADNAN ŠTETA

Strašo Milkovski, Nagrada Najmenadžer 2015 - Šampion Biznisa

STRAŠO MILKOVSKI

Tomislav Debeljak, Nagrada Najmenadžer 2015 - Šampion Biznisa

TOMISLAV DEBELJAK

Dobrosav Andrić, nagrada Najmenadžer 2015 - Šampion Biznisa

DOBROSLAV ANDRIĆ

Priznanje Najmenadžer za g. Radomira Kovačevića

RADOMIR KOVAČEVIĆ

Priznanje Najmenadžer za g. Huseyin Dimitrija Karayana

HUSEYIN DIMITRI KARAMAN

Šta su laureati kazali o ceremoniji?

Ovogodišnja dodjela nagrada za Najmenadžera Regije jugoistočne i srednje Evrope je bila izuzetno uspješna, evo šta su rekli neki od laureata:

g. Izet Rastoder

Izražavam zahvalnost organizatorima za dobro organizovane manifestacije – SUMMIT 100 i Ceremoniju dodjele nagrada. One su podsticaj za brži razvoj privrede i poduzetništva u Regionu. Pogotovo je impresivno djelovala svečana Ceremonija. Iskreno – čestitam!

g. Branimir Gvozdenović

Predstavljalo mi je zadovoljstvo to što sam učestvovao u radu biznis foruma SUMMIT 100. Ohrabren sam različitim izvještajima u kojima se kazuje da region ide jasnim putem i da postoji riješenost za primjenu evropskih standarda. Uvjeren sam da samo zajedničkim snagama možemo ostvariti progres i da će u tome politička elita svih država jugoistočne Evrope dati puni doprinos. Nagrade koje se dodjeljuju u Projektu izbora najmenadžera i najkompanija povezuju cijeli region i obezbjeđuju da se prepoznaju – najbolji. Na ovaj način šire se pozitivne talasi. Čestitam organizatorima za sve što su učinili da bi SUMMIT 100 i Ceremonija bili na vrhunskom nivou.

Nj.E. Ivan Del Vechio

Veoma mi je prijatno bilo što sam u svojstvu veleposlanika Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini imao čast da – u ime naše ministrice i potpredsjednice Vlade, gospođe PUSIĆ, preuzmem nagradu namijenjenu za najministricu regiona. Mislim da je Regionalni stručni žiri realno procijenio aktivnosti ministrice Vesne PUSIĆ, pogotovo njeno zalaganje i konstruktivnu politiku prema zemljama koje imaju pretenzije da uđu u veliku porodicu Europske unije. Visoko priznanje otišlo je doista u prave ruke. Organizatorima pripadaju sve čestitke za organizaciju SUMMITA 100, proglašenje najmenadžera i najkompanija i dodjelu specijalnih priznanja cijenjenim osobama iz različitih oblasti koje nisu direktno uključene u biznis.

Dr Ivo Komšić

Ovaj jedinstveni Projekat ima tradiciju i izbor na nivou Bosne i Hercegovine, odnosno jugoistočne i srednje Evrope, održava se, evo, već 32. put. Najbolji menadžeri su ljudi koji su se dokazali u vođenju svojih firmi, ostvarili pozamašne profite i zaposlili veliki broj radnika. Nagrada koja je meni dodijeljena (NAJGRADONAČELNIK U REGIONU ZA 2015.) jeste, u stvari, nagrada Gradu Sarajevu. Jer, Sarajevo je sačuvalo najveću vrijednost. A to je susret kultura i civilizacija. Što je to tako – zasluga je građana Sarajeva, a ja sam kao gradonačelnik pokušao tu ogromnu vrijednost reafirmirati u svijetu. I ja i moji saradnici, odnosno sve Sarajlije, i dalje ćemo se truditi da iz naše sredine u svijet odlaze lijepe slike i poruke koje grade i najavljuju sretniju budućnost.

g. Zoran Janković

Za mene su posebno zadovoljstvo i velika čast to što sam ovdje, u prekrasnom i prijateljskom Sarajevu. Naravno, i zbog toga što mi je dodijeljeno jedno od najvećih priznanja koje gradonačelnik može da dobije. Nagrada NAJGRADONAČELNIK DECENIJE istovremeno je i nagrada građanima Ljubljane i mojim saradnicima. Pohvalio bih svoj tim za koji smatram da je najbolji, pa – zahvaljujući i njemu – danas nije tako teško biti gradonačelnikom Ljubljane. Mi smo evropska ZELENA PRIJESTOLNICA 2016. Ljubljana je najljepši grad u svijetu i – DOBRODOŠLI U LJUBLJANU! Iskreno hvala Regionalnom stručnom žiriju i gospodinu ŠKRBIĆU za ‘sarajevsku nagradu’. Meni je ova nagrada druga po redu koju mi je dodijelio Regionalni stručni žiri. Posebno mi je drago da smo i mi gradonačelnici u nagrađivanju zajedno sa privrednicima. Još uvijek se osjećam kao menadžer i smatram da je posao gradonačelnika isti kao i posao menadžera. U tome postoje pravila, a na kraju moraš imati viziju, strategiju i ciljeve, sve to predstaviti građanima i, potom, realizovati u djela.

g. Stojan Petrič

Zahvaljujem se za veliko priznanje koje mi je uručeno u Sarajevu. Smatram da ovakav način nagrađivanja treba da ostane i u narednom periodu. Susreti privrednika u glavnom gradu Bosne i Hercegovine odlično su pripremljeni. U posljednja dva dana posjetio sam tri mjesta u Bosni i Hercegovini. Najprije sam bio u Laktašima, gdje smo otvorili savremenu proizvodnu liniju. Potom smo u Mostaru imali zanimljivo predavanje, a nakon toga sam stigao u Sarajevo, na Ceremoniju dodjele nagrada.

g. Tomislav Debeljak

Predsjednik sam grupacije DIV. U njoj privređuje oko četiri tisuće ljudi. Ona je u protekle dvije godine uložila preko 100.000.000 eura u razvoj i zaposlila novih 1.500 djelatnika. Kada postaneš biznismen onda to radiš zbog egzistencije, a poslije to preraste u upornost i, hajde da to ovako nazovemo, posebnu satisfakciju i ponos. Manifestacija u Sarajevu je kao šlag na prekrasnoj torti. U regionu bi trebalo da imamo znatno više ovakvih i sličnih okupljanja ljudi iz biznisa, jer oni uvijek imaju šta da pokažu, kažu i predlože. Organizatorima čestitam za skupove u Sarajevu – SUMMIT 100 i Ceremoniju.

g. Strašo Milkovski

Sarajevski, bosanskohercegovački i regionalni biznis događaj – to je događaj koji će se pamtiti. Osjećao sam se poletno i ohrabrujuće u društvu ljudi prepoznatljive pozitivne energije, koji hrabro stvaraju za sebe, sve nas i generacije što će tek doći. Za mene lično i kompaniju na čijem sam čelu (GRANIT iz Skopja) nagrade koje su nam uručene su velika stvar. Nije neskromno ako kažem da smo ih i zaslužili, jer smo u progres nesebično ulagali sve što je bilo u našoj moći.

g. Adnan Šteta

KONZUM u ovoj godini obilježava deceniju uspješnog rada u Bosni i Hercegovini. Nagrade NAJKOMPANIJA i NAJMENADŽER nisu samo priznanja brendu KONZUM i meni, već svim našim radnicima diljem Bosne i Hercegovine, a ima nas 4.500, kao i našim brojnim kupcima i poslovnim partnerima. Zahvalni smo organizatorima za sjajnu manifestaciju. Ponovo smo se uvjerili da je Projekat izbora najmenadžera i najkompanija, i bosanski i regionalni, veoma važan za promociju bržeg ekonomskog razvoja Bosne i Hercegovine i regiona.

g. Maja Piščević

Za mene je bilo predivno biti večeras ovdje, u Sarajevu, i primiti nagrade dodijeljene Američkoj privrednoj komori u Beogradu i meni, kao njenoj izvršnoj direktorici. Sve države u regionu moraju da i više i upornije rade kako bismo zabilježili ekonomski rast i imali još bolju i sadržajniju saradnju. Malo ko može biti uspješan u neuspješnom regionu, pa, stoga, svi mi moramo učiniti maksimum kako bismo ostvarili ono što i želimo. Nagrade koje su mi uručene u Sarajevu za mene i moje saradnike znače posebnu motivaciju u daljem radu i izvršavanje korisne misije Američke privredne komore na području na kojem i djeluje.

Velike čestitke svim nominovanim i nagrađenim menadžerima koji i u vrijeme svjetske ekonomske krize uspijevaju da stvaraju više i bolje za sve nas!

Podrobne informacije i intervjue sa svakim nagrađenim menadžerom možete naći u našoj reviji Euromanager.  Najnoviji broj je već izašao i možete ga poručiti mailom na : 

euromanager@interze.com
najmenadzer@najmenadzer.com 
euromanager@najmenadzer.com 

O autoru

Članci

Nezavisna/neovisna Agencija za izbor Najmenadžera je osnovana 1995. godine u Zenici i od tada svake godine, već više od dvadeset godina, bira najuspješnije iz svih oblasti biznisa. Najbolje menadžere i kompanije Regije proglašavamo u Sarajevu a za BiH u Banja Luci.
Slični članci
Najmenadžer RegijeSaopćenja

Edin Dacić, biznismen za ponos i za primjer drugima

G. Edin Dacić, osnivač i direktor kompanije Daccomet AG sa sjedištem u Zurichu, dobitnik je najviše nagrade, Zlatne plakete za Životno djelo.
Čitaj dalje
100%
Najmenadžer BiHNajmenadžer Regije

Najbolji Evropski menadžeri i kompanije u 2020. godini

U srijedu, 17.02.2021. je u 17 sati u sarajevskom hotelu Holiday održano četrdesetdrugo proglašenje Evropskih Najmenadžera za 2020.
Čitaj dalje
Najmenadžer Regije

Najbolji menadžeri regije za 2019.

04.07. je održana tradicionalna manifestacija izbora najboljih menadžera i kompanija za regiju srednje i jugoistočne Evrope, Evropski Najmenadžer 2019.
Čitaj dalje