Saopćenja

42. ceremonija Evropski Najmenadžer i Ličnost 2020. će biti u julu

Nakon detaljnog razmatranja daljih aktivnosti Evropske nezavisne agencije Sarajevo, Organizacioni odbor je odlučio da će se u julu u Sarajevu, ukoliko ne bi došlo do pogoršanja stanja sa epidemijom koronavirusa, održati 42. Ceremonija proglašenja evropskih najmenadžera i ličnosti godine.

Pripreme se već nalaze u punom jeku, kazao je Pane Škrbić, predsjednik Agencije.

Prestižnu evropsku nagradu ”Evropski najmenadžer” je , od njenog postojanja do sada, u 41. dodjeli primilo oko 550 uspješnih evropskih i bh. menadžera i zaslužnih ličnosti.

Najviše nagrada, ukupno oko 400, pripalo je ljudima iz biznisa za razvoj kompanija, jačanje ekonomije, tehnološka dostignuća, zapošljavanje i investicije.

Nagrade Evropska ličnost godine u Sarajevu je do sada primilo 25 predsjednika država i vlada, 29 ministara, 22 ambasadora, te 27 evropskih načelnika i gradonačelnika.

Prošle godine je nagrada Evropska ličnost godine uručena predsjedniku Slovenije Borutu Pahoru.

Protokol ostaje isti

“Neće se ništa mijenjati u protokolu same Ceremonije, osim postrožavanja i prilagođavanja novim uslovima ponašanja učesnika vezano za epidemiju koronavirusa”, ističu u Direkciji Evropske nezavisne agencije.

Organizatori ističu da se kriteriji za izbor i proglašenje najuspješnijih ljudi, menadžera i organizacija u regionu neće mijenjati, ali da će akcenat kod promovisanja biti na uspješne u fazi pandemije i prilagođavanja, posebno proizvodnih organizacija, novim uslovima poslovanja.

Istog dana, kada i Ceremonija uručenja nagrada, u Sarajevu će takođe biti održan i tradicionalni međunarodni poslovni biznis forum o temi ekonomskog razvoja i regionalne privredne saradnje, u svjetlu prezilaženja ekomske krize izazvane pandemijom koronavirusa, a posebno regionalne saradnje i razvoja na planu energetike, turizma, IT tehnologija i putne infrastrukture’.

Novi broj Euromanagera posvećen temi koronavirusa

Naslovnica Euromanager maj 2020
Novi, majski broj Euromanagera

Evropska nezavisna agencija iz Sarajeva objavila je novi broj časopisa EUROMANAGER, koji je u potpunosti posvećen temi ”Kako prevazići ekonomsku krizu koju je proizvela pandemija koronavirusa”.

O tome kako i šta dalje nakon pandemije, u novom specijalnom broju časopisa govore, Stjepan Mesić, bivši predsjednik Republike Hrvatske, koji u u eksluzivnom intervju kaže da ”nema segmenta života u regionu u kome će stvari nakon pandemije biti onakve kakve su bile prije pandemije”.

“Ulazimo u jednu novu normalnost a to je – da jesmo i ostajemo dio Evrope i svijeta, da granice, ograđivanja i barijere mogu biti samo privremene mjere u borbi protiv pandemije, a da je naša budućnost zajedništvo i saradnja u regionu i Evropi na novim osnovama, koje tek treba definirati”, rekao je Mesić.

U intervjuima u novom broju Euromanagera o prevazilaženju ekonomske krize, svako iz svog ugla, još govore Zorica Bukinac, ambasadorica Slovenije u BiH, Milorad Krstić, privrednik i pisac iz Bijeljine, sa njemačkom adresom, Veselin Pejović, direktor i vlasnik grupacije UNIPROM, Crna Gora, Denis Kraljević, kompanija Derubis, Vitez, koja je proizvela prvu jahtu u BiH, Dušan Petrović, predsjednik multinacionalne kompanije za proizvodnju turbina, Termovent, Srbija, Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra Jahorina, najuspješnije regionalne kompanije zimskog turizma, Nermin Džindić, ministar industrije i rudarstva u Vladi Federacije BiH i još petnaest uspješnih ljudi iz regiona, saopćila je Evropska nezavisna agencija Sarajevo.

O autoru

Članci

Nezavisna/neovisna Agencija za izbor Najmenadžera je osnovana 1995. godine u Zenici i od tada svake godine, već više od dvadeset godina, bira najuspješnije iz svih oblasti biznisa. Najbolje menadžere i kompanije Regije proglašavamo u Sarajevu a za BiH u Banja Luci.
Agencija
Slični članci
Saopćenja

Neka Vam 2021. donese samo sreću i pobjede na svim poljima!

Želimo Vama i Vašoj porodici da vam životno i poslovno putovanje ove godine bude prekrasno, puno zdravlja, uspjeha i radosti!
Čitaj dalje
Saopćenja

Proglašenje Evropskih Najmenadžera bit će u januaru i julu 2021.

42. dodjela evropske nagrade Najmenadžer i međunarodni biznis forum ”Ekonomijom protiv korone” bit će održani 19. januara i u julu 2021.
Čitaj dalje
Saopćenja

42. susret evropskih najmenadžera, decembar ili januar 2021?

U okviru Evropske nezavisne agencije Najmenadžer obavljaju se konsultacije oko datuma održavanja 42. susreta evropskih najmenadžera.
Čitaj dalje
Saopćenja

41. dodjela nagrade „Najmenadžer & Najkompanija” BiH

Pogledajte i…