Naši projekti

Nezavisna/neovisna Agencija za izbor najmenadžera je osnovana 1995. u Zenici, i od tada svake godine bira najuspješnije iz svih oblasti biznisa. Sa dodjelom nagrada počelo se godinu ranije, ali je, zbog ratnih okolnosti, nagrada bila ograničena samo na Ze-Do Kanton, pa se već sljedeće godine osnovala Agencija i establirala kao današnja.

Nagrada je najprije dodjeljivana samo za Bosnu i Hercegovinu, ali se projekat uskoro razvio i raširio i sada biramo najbolje iz cijele regije jugoistočne i srednje Evrope, pa i šire! Sama manifestacija se održava sa ciljem da se promoviraju ljudi koji stvaraju dobro i za sebe i svoju okolinu, te omogućuju ne samo probitak, već i umjetnost i kulturu koja ovisi od njih.

Projekat ima tri kraka: Izbor za BiH, Izbor za regije Jugoistočne i Srednje Evrope i konferenciju pod nazivom Privredni susreti.

1.- Izbor najboljih menadžera i kompanija za BiH

DOBRO DOŠLI U BANJA LUKU!


Najbolji iz BiH je manifestacija koja se tradicionalno održava u Banjoj Luci svakog decembra/prosinca, kada se proglašavaju najbolji menadžeri naše države.

Prije samog projekta prikupljaju se prijave za najbolje u državi i bh. Žiri, na čijem čelu je renomirani menadžer i biznismen Tomislav Antunović, radi neumorno na odabiru laureata. U širi krug se odabire oko 50 kandidata a onda, par dana prije same završne Manifestacije, donosi se i konačna odluka o nagrađenima.

Uvodni ples na Najmemadžer ceremoniji
Uvodni ples na ceremoniji Najmenadžer
Sala i gosti tokom ceremonije Najmenadžer BiH 2015.

Manifestacija se tradicionalno odigrava četvrtkom, obično prvog četvrtka u mjesecu decembru/prosincu i počinje uvijek u 18.00 sati u banjalučkom Banskom dvoru. Tu se svečano izvrši podjela nagrada najboljim menadžerima, najboljim kompanijama i brendovima naše države, ali se dodijele i Specijalne nagrade diplomatama, političarima, kulturnim i medijskim radnicima koji doprinose razvoju bh. biznisa.

Opširno o izabranim menadžerima i kompanija u Bosni i Hercegovini možete pričitati OVDJE. Ako želite samo pogledati fotografije sa nekog izbora, pogledajte ALBUM BiH.

Hostese i Počasna garda za Najmenadžer BiH 2017, Banski dvor

“Ovo je jedini projekat koji spaja i sprijateljuje ljude svih opredjeljenja i svih uvjerenja, sa svih meridijana…”

2.- Izbor najboljih u regijama Jugoistočne i Srednje Evrope i šire

DOBRO DOŠLI U SARAJEVO!


Ova manifestacija  se održava uvijek u julu/srpnju u Sarajevu i tu se biraju najbolji iz cijele regije, najbolji iz gotovo cijele Evrope, ali često budu i uspješni sa drugih kontinenata koji su doprinijeli ekonomskom razvoju regije, sa posebnim akcentom na BiH.

I Izbor za Evropu se uvijek održava četvrtkom, obično prvoga četvrtka u mjesecu julu/srpnju i uvijek počinje u 18.00. Sve do 2018. godine se Ceremonija dodjele odvijala u Vijećnici, ali se, zbog potrebe za većim brojem mjesta, event preselio u hotel Holiday.

Puno opširnije podatke o izboru za regiju naćićete OVDJE. Ako Vas zanimaju samo fotografije, pogledajte ALBUM REGIJE.

3.- Konferencija

DOBRO DOŠLI NA KONFERENCIJU!


Isti dan kada i Ceremonija, održi se i velika biznis konferencija koju nazivamo po tradiciji Privredni susreti – Summit-100, jer je to otprilike broj učesnika na konferenciji.

Summit-100 počinje uvijek u 10:00 sati ujutro u hotelu Europe ili Holiday u Sarajevu, za izbor regije tj. u hotelu Bosna u Banja Luci, za izbor u BiH.

Samit traje nekoliko sati, a na njemu svi biznismeni, političari i stručnjaci iz različitih oblasti razmjenjuju ideje i iskustva, te bliže upoznaju jedni druge, jer je ovo jedina manifestacija koja im omogućava da budu i djeluju zajedno!

Svake godine na konferenciji gostuju poznati i priznati iz polja biznisa, nauke, politike i diplomatije, kako bi sa biznismenima razmijenili iskustva, shvatili kako da im riješe političke ili diplomatske probleme i upoznali ih sa novim zakonima i regulativama.

Na konferenciji su se obraćali i mnogi premijeri vlada i predsjednici država, a neki su upravo na konferenciji, spriječeni poslom da prisustvuju Ceremoniji uveče, primili i priznanja. Tako je bugarski predsjednik Rosen Plevneliev primio na konferenciji nagradu za Ličnost godine u regiji 2015, albanski predsjednik Bujar Nishani 2014, premijer Vlade R Bugarske Boyko Borissov 2018. i sl.

Na konferenciji se donesu i zaključci koji se kasnije prezentuju pozvanim a menadžeri na kraju donesu i zajedničku deklaraciju sa usvojenim zaključcima.

Opširnije o konferenciji organiziranoj u sklopu izbora Najmenadžera pročitajte OVDJE.

Pozvani ste na sve evente!

Zvanični Eventi

Konferencija

10 sati ujutro do 13 sati

Hotel Bosna, Banja Luka/

Hotel Holiday, Sarajevo

Ceremonija

od 18 sati do 20 sati

Banski dvor, Banja Luka/

Hotel Holiday, Sarajevo

Bal menadžera

od 21.00 do 03:00

Hotel Bosna, Banja Luka/

Hotel Holiday, Sarajevo

Pridružite nam se!

Postanite dio svijeta najboljih…