KonferencijaNajmenadžer Regije

Boyko Borissov, premijer Bugarske – Ličnost 2018.

  • Održana tradicionalna poslovna konferencija, proglašen premijer Boyko BORISSOV za ličnost godine

Premijer Vlade Republike Bugarske, NJ.E Boyko BORISSOV, zbog službenih državničkih obaveza, bio je spriječen da prisustvuje svečanoj ceremoniji dodjele nagrada u večernjim satima, pa mu je nagrada „Ličnost godine“ uručena na Konferenciji Najmenadžera.

Govor premijera Borissova na konferenciji Najmenadžer Regije 2018
Govor premijera Borissova na konferenciji Najmenadžer Regije 2018

Summit uspješnih

Godišnja sarajevska manifestacija nagrada NAJMENADŽER – u čast biznisa – osim proglašenja najboljih od najboljih u biznisu iz regiona jugoistočne i srednje Evrope – protiče i u znaku razgovora i dogovora biznismena i predstavnika vlasti sa najviših nivoa o mogućim pravcima daljeg razvoja, unaprjeđenju ekonomije, bržem i većem regionalnom povezivanju, ekonomskim dometima i budućim šansama jugoistočne i srednje Evrope.

Jutros je (5. juli 2018. godine), pred 38. svečanu ceremoniju uručenja prestižnih nagrada NAJMENADŽER u sarajevskom Hotelu Holiday održana tradicionalna Međunarodna poslovna konferencija pod nazivom SUMMIT USPJEŠNIH MENADŽERA REGIONA, sa glavnom temom REGIONALNI RAZVOJ I SARADNJA – INVESTICIJE U JUGOISTOČNOJ I SREDNJOJ EVROPI I RAZVOJ BIZNISA U REGIONU.

Posebne zasluge premijeru Borissovu

Govor premijera Bugarske Boyka Borissova na konferenciji Summit uspješnih
Govor premijera Bugarske Boyka Borissova na konferenciji Summit uspješnih

Na tradicionalnoj međunarodnoj poslovnoj konferenciji, pored radnog dijela Konferencije, bilo je i svečano. Premijer Vlade Republike Bugarske, NJ.E Boyko BORISSOV, zbog službenih državničkih obaveza, bio je spriječen da prisustvuje svečanoj ceremoniji dodjele nagrada u večernjim satima, pa mu je nagrada „Ličnost godine“ uručena na Konferenciji. Nj.E. BORISSOV je, stoji u obrazloženju Specijalnog žirija, kao predsjedavajući Evropske unije, jako mnogo pažnje i vremena posvetio Zapadnom Balkanu. Nagrada „Ličnost godine“ se dodjeljuje za posebne zasluge državnicima iz regiona.

Konferencija je stalna prateća manifestacija

Summit uspješnih stalna je prateća manifestacija Izbora najmenadžera i najkompanija, u organizaciji Nezavisne agencije za izbor i promociju najuspješnijih poslovnih ljudi i kompanija jugoistočne i srednje Evrope, gdje najbolji evropski menadžeri analiziraju i diskutuju o mogućim rješenjima problema u biznisu i ekonomiji u našem regionu.

Poslovnu konferenciju, po tradiciji, otvorio je Pane ŠKRBIĆ, predsjednik Organizacionog odbora i generalni direktor Projekta, koji je istakao da je ovo „tradicionalni godišnji skup najuspješnijih menadžera iz regiona, na kome menadžeri i ostali učesnici dogovaraju konkretnu saradnju i nove investicije“.

Ovom reprezentativnim skupu, između ostalih, obratili su se i Boyko BORISSOV, premijer Bugarske, Denis ZVIZDIĆ, predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Valentin INZKO, visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu, Mirko ŠAROVIĆ, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, Ismir JUSKO, ministar komunikacija i prometa u Vijeću ministara BiH, Stjepan MESIĆ, bivši predsjednik R Hrvatske, Zijad BEĆIROVIĆ, osnivač i direktor Instituta IFIMES iz Ljubljane, Safet GERXHALIU, predsjednik Privredne komore Kosovo, te Ana JORDANOVA, vlasnica i kreativna direktorica Vinarije STOBI iz Makedonije, Stjepan ŠAFRAN, vlasnik i generalni direktor kompanije METAL PRODUKT, Zagreb, Republika Hrvatska i mnogi drugi uspješni menadžeri iz cijele Evrope.

Uvodničari Konferencije bili su Žarko RADULOVIĆ, suvlasnik i direktor kompanije MONTENEGRO STARS HOTEL GROUP Budva, na temu „Investicije u turizam u zemljama JIE kao razvojna šansa regiona“ i Zlatan MULABDIĆ, član Uprave kompanije ABC SOFTWARE DEVELOPMENT Sarajevo, na temu „IT tehnologije – šansa za razvoj regiona“.

Konferenciji su prisustovali brojni mediji iz više zemalja Evrope, a za ovu Konferenciju i 38. svečanu ceremoniju dodjele nagrada NAJMENADŽER, iz Republike Bugarske je akreditovano čak 25 medijskih kuća.

O autoru

Članci

Nezavisna/neovisna Agencija za izbor Najmenadžera je osnovana 1995. godine u Zenici i od tada svake godine, već više od dvadeset godina, bira najuspješnije iz svih oblasti biznisa. Najbolje menadžere i kompanije Regije proglašavamo u Sarajevu a za BiH u Banja Luci.
Slični članci
Najmenadžer RegijeSaopćenja

Edin Dacić, biznismen za ponos i za primjer drugima

G. Edin Dacić, osnivač i direktor kompanije Daccomet AG sa sjedištem u Zurichu, dobitnik je najviše nagrade, Zlatne plakete za Životno djelo.
Čitaj dalje
100%
Najmenadžer BiHNajmenadžer Regije

Najbolji Evropski menadžeri i kompanije u 2020. godini

U srijedu, 17.02.2021. je u 17 sati u sarajevskom hotelu Holiday održano četrdesetdrugo proglašenje Evropskih Najmenadžera za 2020.
Čitaj dalje
Najmenadžer Regije

Najbolji menadžeri regije za 2019.

04.07. je održana tradicionalna manifestacija izbora najboljih menadžera i kompanija za regiju srednje i jugoistočne Evrope, Evropski Najmenadžer 2019.
Čitaj dalje
Saopćenja

Proglašeni najbolji menadžeri i kompanije BiH 2017!

Pogledajte i…