Saopćenja

Ljevnaić o nagradi: Srećan sam jer smo postali svjetski brend

Direktor Olimpijskog centra (OC) Jahorina Dejan Ljevnaić jučer je odlikovan najvećom evropskom nagradom na Međunarodnim poslovnim susretima u Sarajevu.

Jubilarna nagradna “zlatna plaketa za životno djelo“ otišla je u ruke menadžera koji je svojim radom, nakon Skijališta Srbije, probudio i olimpijsku planinu Jahorinu i plasirao je visoko na mapi evropskih ski centara.

Za uspjehe i rezultate rada, prema riječima organizatora, za ogroman doprinos u razvoju biznisa u turizmu u BiH, regionu i Evropi, Ljevanić je prepoznat i kao menadžer koji je doprinio razvoju prijateljstva i saradnje bez granica, za povezivanje ljudi, građana i država na bazi poštovanja ravnopravnosti na širim evropskim i svjetskim prostorima.

– Ovo priznanje je od velikog značaja za moj tim i mene. Predivna potvrda da ljudi primjećuju i prate sve što radimo. Zasluge naravno pripisujem svom timu koji sigurno ima najviše znanja i iskustva u oblasti turizma i skijaškog biznisa. Srećan sam jer smo postali svjetski brend i naše poslovne aktivnosti se vezuju za region, Evropu ali sada i za tržište Kine. Siguran sam da na najbolji način predstavljamo Jahorinu u svijetu, i svi cijene naš rad i znanje. Često čujem da se naš uspjeh pripisuje sreći ali iza svega stoji naporan rad – i više od 16 sati dnevno i u najtežim vremenskim uslovima – kazao je Ljevnaić, saopćeno je iz OC Jahorina.

Uspjeli zadržati 2.000 radnih mjesta

Istaknuo je kako je posebno ponosan na činjenicu da su, uprkos pandemiji koja je napravila ogroman uticaj na sve sfere života i rada, uspjeli zadržati 2.000 radnih mjesta koji zavise direktno od Jahorine.

– Prioritet smo stavili na bezbjednost skijaša i poduzeli sve najstrožije mjere kako bi boravak turista na Jahorini bio u potpunosti bezbrižan. Sve to zajedno je dalo sjajne rezultate koje ni sami nismo očekivali, iskren da budem. Kao jedan od rijetkih ski centara u Evropi koji je otvoren za rekreativno skijanje bilježimo porast poslovnog rezultata za 25 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Do sada je na Jahorini skijalo više od 170.000 skijaša za 80 dana skijanja u kontinuitetu i sa svih 46 km odlično pripremljenih ski staza – naveo je Ljevnaić.

FENA
Foto: OC Jahorina

O autoru

Članci

Nezavisna/neovisna Agencija za izbor Najmenadžera je osnovana 1995. godine u Zenici i od tada svake godine, već više od dvadeset godina, bira najuspješnije iz svih oblasti biznisa. Najbolje menadžere i kompanije Regije proglašavamo u Sarajevu a za BiH u Banja Luci.
Slični članci
Saopćenja

Sastanak i dogovor savjeta evropske nagrade Euromanager oko 43. dodjele nagrada

U septembru ove godine će se u Sarajevu po 43. put proglasiti najuspješniji evropski menadžeri pa je tim povodom održan sastanak savjeta.
Čitaj dalje
Najmenadžer BiHSaopćenja

Marinku Umičeviću uručena najviša evropska menadžerska nagrada za 2020.

Danas je u Banja Luci g. Marinku Umičeviću uručena najviša evropska menadžerska nagrada za 2020, nagrada Životno djelo za razvoj biznis i sporta
Čitaj dalje
Najmenadžer RegijeSaopćenja

Edin Dacić, biznismen za ponos i za primjer drugima

G. Edin Dacić, osnivač i direktor kompanije Daccomet AG sa sjedištem u Zurichu, dobitnik je najviše nagrade, Zlatne plakete za Životno djelo.
Čitaj dalje
Saopćenja

Hadžibajrić: Nagrada za životno djelo je 'tačka na i' u mom radu

Pogledajte i…