Saopćenja

Dobro došli u Sarajevo 07.07.2016!

Sve je spremno za veliki spektakl – 34. po redu Izbor najuspješnijih poslovnih ljudi i kompanija iz zemalja jugoistočne i srednje Evrope!

Domaćin ovogodišnjeg Izbora najboljih menadžera i kompanija je glavni grad Bosne i Hercegovine, Sarajevo, a za završnu svečanost među biznismenima, i ne samo njima, vlada veliko interesovanje.

Ceremonija proglašenja najboljih od najboljih biće obavljena u veleljepnom zdanju Gradske vijećnice, a tradicionalna Međunarodna konferencija pod nazivom Summit 100 menadžera – najboljih investitora u regionu istog dana u reprezentativnom Hotelu Europe.

Proteklih mjeseci na adresu organizatora (Regionalna nezavisna/neovisna agencija za izbor i promociju menadžera, sa sjedištem u Zenici, Evropsko udruženje menadžera u Bosni i Hercegovini i časopis Euromanager) stiglo je više od hiljadu prijedloga za proglašenje najboljih u više kategorija (najmenadžeri i najkompanije regiona u velikom, srednjem i malom biznisu, najministar regiona, najambasador regiona, najgradonačelnik regiona, najpredsjednici, najkomore i najudruženja regiona, oblast medija i informisanja u regionu, oblast sporta i umjetnosti u regionu…)

Stručni žiri, kojim od početkka ove godine predsjedava uvaženi privrednik Vibor Mulić, predsjednik kompanije Zepter International iz Varšave, Poljska, je temeljito analizirao brojne prijedloge upućene sa raznih strana iz država jugoistočne i srednje Evrope.

Žiri je uspio da sačini listu sa imenima i prezimenima menadžera i nazivima kompanija i institucija, koji su ušli u najuži krug za prestižna priznanja. Zna se da se, po tradiciji, dodjeljuju nagrade najmenadžer i najkompanija, kristalne statue sa pozlatom i zlatne plakete. Imena ostaju tajna sve do dana same Ceremonije, onako kako i radimo već desetljećima!

Spisak nije i konačan, jer se, kako kaže generalni direktor projekta Pane ŠKRBIĆ, može desiti da izabrani tim menadžera „pojača“ još koji „biznis igrač“ iz regiona u danima koji predstoje do same sarajevske fešte (7. jula 2016).

Osim proglašenja najboljih, sarajevska manifestacija u čast biznisa proteći će i u znaku razgovora i dogovora biznismena i odgovornih predstavnika vlasti sa najviših nivoa o mogućim pravcima razvoja, unaprjeđenju ekonomije, bržem regionalnom povezivanju, ekonomskim dometima i budućim šansama jugoistočne i srednje Evrope.

Hotel Europe u Sarajevu

Na tradicionalnom međunarodnom biznis forumu, koji će se istog dana u prijepodnevnim satima održati u Hotelu Europe, najbolji evropski menadžeri će, između ostalog, analizirati i šta nakon istupanja Velike Britanije iz EU i to sa akcentom na refleksiju na ekonomiju u našem regionu.

I ove godine se na Ceremoniji, osim specijalnih nagrada za obrazovanje, sport, kulturu, medije, gradonačelnike, ministre i ambasadore, dodjeljuju i naprestižnije nagrade za biznis, podijeljene u više kategorija.

Najviša nagrada je Nagrada za životno djelo koja se dodjeljuje ljudima koji čitav život nižu uspjehe.

Dodjeljuje se i nagrada za Managere decenije, ljude koji su nekoliko puta već primali nagradu za najbolje managere i koji su cijelu dekadu nizali uspjehe.
Od godišnjih nagrada dodjeljuje se nagrada za Srednji i Veliki biznis i Šampione biznisa, za one koji su obilježili ovu godinu svojim uspjesima i podvizima u biznisu.

Nakon svečane Ceremonije u Vijećnici 07.07. u 18:00 sati, održat će se i tradicionalni Bal managera u hotelu Evropa u 20:00 sati.

O autoru

Članci

Nezavisna/neovisna Agencija za izbor Najmenadžera je osnovana 1995. godine u Zenici i od tada svake godine, već više od dvadeset godina, bira najuspješnije iz svih oblasti biznisa. Najbolje menadžere i kompanije Regije proglašavamo u Sarajevu a za BiH u Banja Luci.
Slični članci
Saopćenja

Sastanak i dogovor savjeta evropske nagrade Euromanager oko 43. dodjele nagrada

U septembru ove godine će se u Sarajevu po 43. put proglasiti najuspješniji evropski menadžeri pa je tim povodom održan sastanak savjeta.
Čitaj dalje
Najmenadžer BiHSaopćenja

Marinku Umičeviću uručena najviša evropska menadžerska nagrada za 2020.

Danas je u Banja Luci g. Marinku Umičeviću uručena najviša evropska menadžerska nagrada za 2020, nagrada Životno djelo za razvoj biznis i sporta
Čitaj dalje
Najmenadžer RegijeSaopćenja

Edin Dacić, biznismen za ponos i za primjer drugima

G. Edin Dacić, osnivač i direktor kompanije Daccomet AG sa sjedištem u Zurichu, dobitnik je najviše nagrade, Zlatne plakete za Životno djelo.
Čitaj dalje
Najmenadžer RegijeSaopćenja

Pane Škrbić uručio knjigu Najmenadžeri Regije predsjedniku Albanije

Pogledajte i…