Najmenadžer RegijeSaopćenja

Pane Škrbić uručio knjigu Najmenadžeri Regije predsjedniku Albanije

  • U Sarajevu je boravio predsjednik Albanije, Bujar Nishani, dobitnik nagrade Ličnost godine Regiona za 2014. Ovom prilikom mu je predsjednik manifestacije, Pane Škrbić, uručio knjigu Najbolji menadžeri Regije za 2015.

Predsjednik Albanije, Bujar Nishani, boravio u Sarajevu

Predsjednik Republike Albanije, Bujar Nishani, koji je ovih dana boravio u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini, razgovarao je i sa predsjednikom Evropskog udruženja menadžera ,,BH manedžer’’, Panetom Škrbićem,  koji mu je uručio knjigu ,,Najuspješniji poslovni ljudi i kompanije regiona jugoistočne i srednje Evrope.

Predsjednik Nishani je još jednom izrazio zahvalnost g. Škrbiću što je baš on dobitnik visoke nagrade ,,Ličnost godine” za 2014. godinu. od strane Regionalne nezavisne agencije i časopisa Euromanager iz Sarajeva.

Inače, za vrijeme boravka u Sarajevu, predsjednik Albanije Nishani je imao više zvaničnih sastanaka i susreta – sa članovima Predsjedništva BiH, u Skupštini BiH, te sa privrednicima i građanima Sarajeva, a Nishani se susreo i sa članovima novoosnovanog Udruženja bosansko-hercegovačko-albanskog prijateljstva.

Bolja privredna saradnja

Pane Škrbić uručuje knjigu Najmenadžer predsjedniku Bujaru Nishaniju
Pane Škrbić uručuje knjigu Najmenadžer predsjedniku Bujaru Nishaniju

U svim susretima u Sarajevu Nishani je naglašavao dobru saradnju sa BiH, koja je rezultuirala porastom robne razmjene, gdje postoje velike mogućnosti za dalji razvoj i saradnju, posebno u obasti turističke saradnje i razmjene.

Jedan od najznačajnih projekata koji će svakako biti od zajedničke koristi za obje zemlje  je koridor jadransko-jonske magistrale – istao je predsjednik Nishani.

Inače, predsjednik Nishani je bio Ličnost 2014. godine u Regionu!

O autoru

Članci

Nezavisna/neovisna Agencija za izbor Najmenadžera je osnovana 1995. godine u Zenici i od tada svake godine, već više od dvadeset godina, bira najuspješnije iz svih oblasti biznisa. Najbolje menadžere i kompanije Regije proglašavamo u Sarajevu a za BiH u Banja Luci.
Slični članci
Saopćenja

Sastanak i dogovor savjeta evropske nagrade Euromanager oko 43. dodjele nagrada

U septembru ove godine će se u Sarajevu po 43. put proglasiti najuspješniji evropski menadžeri pa je tim povodom održan sastanak savjeta.
Čitaj dalje
Najmenadžer BiHSaopćenja

Marinku Umičeviću uručena najviša evropska menadžerska nagrada za 2020.

Danas je u Banja Luci g. Marinku Umičeviću uručena najviša evropska menadžerska nagrada za 2020, nagrada Životno djelo za razvoj biznis i sporta
Čitaj dalje
Najmenadžer RegijeSaopćenja

Edin Dacić, biznismen za ponos i za primjer drugima

G. Edin Dacić, osnivač i direktor kompanije Daccomet AG sa sjedištem u Zurichu, dobitnik je najviše nagrade, Zlatne plakete za Životno djelo.
Čitaj dalje
Najmenadžer BiH

Najbolji aerodrom, komora i hotel u BiH za 2015.

Pogledajte i…