Najmenadžer BiH

Najbolji aerodrom, komora i hotel u BiH za 2015.

Kao i svake godine, Najmenadžer bira i najbolje javno preduzeće, najbolju komoru i najbolje iz oblasti turizma, sve u okviru Specijalnih priznanja. Za 2015. najbolji iz ove oblasti u Bosni i Hercegovini su:

  • NAJMENADŽER I NAJKOMPANIJA U OBLASTI JAVNIH PREDUZEĆA, Marin RASPUDIĆ, generalni direktor & J.P. Međunarodna zračna luka „AERODROM MOSTAR”, Mostar
  • NAJUSPJEŠNIJI PREDSJEDNIK I PRIVREDNA KOMORA BOSNE I HERCEGOVINE ZA 2015., Mirsad JAŠARSPAHIĆ, predsjednik & PRIVREDNA KOMORA F BiH, Sarajevo
  • SPECIJALNO PRIZNANJE U TURISTIČKO-UGOSTITELJSKOJ DJELATNOSTI, GRAND HOTEL NEUM” i direktor Hotela Ante KONJEVOD, Neum

Marin Raspudić, generalni direktor JP Međunarodna zračna luka Aerodrom Mostar

Marin Raspudić

AERODROM MOSTAR egzistira u konkurenciji tri jaka aerodroma – splitski, dubrovački i sarajevski.
Tim zračnim lukama AERODROM MOSTAR uzima dio ‘kolača’, dakle putnika, a to će činiti i – ubuduće. Primjerice, oko 33 odsto prihoda Aerodroma Split otpada na Međugorje.
U prihodu Aerodroma Dubrovnik, prema raspoloživim podacima, Međugorje (preciznije: putnici za ovo svetište) sudjeluje s oko 28 odsto.

Međutim, AERODROM MOSTAR se mora širiti, a njegova dogradnja bi trebalo da za Bosnu i Hercegovinu postane neka vrsta nacionalnog programa. Moraju se donijeti krucijalne odluke u vezi s proširenjem Zračne luke Mostar, prije svega, po pitanju parking pozicija, terminalne zgrade i navigacije. Prema predviđanjima, nova terminalna zgrada imala bi kapacitet od 300.000 do 400.000 putnika.

Sa sigurnošću možemo reći kako će Zračna luka Mostar, dosegnivši visoke standarde opremljenosti i stručne osposobljenosti njenog osoblja, biti važan privredni subjekt cijele regije.

Gospodin Marin RASPUDIĆ, čovjek kojem pripadaju velike zasluge za poslovne domete AERODROMA MOSTAR je 2012. godine proglašen najmenadžerom, a Zračna luka Mostar najuspješnijom kompanijom Bosne i Hercegovine.
Ove godine je gospodin RASPUDIĆ dobio Zlatnu plaketu – Najmenadžer 2015. godine, a AERODROM MOSTAR je proglašen najboljim aerodromom u Bosni i Hercegovini i nagrađen Zlatnom plaketom – Najbrend 2015. godine.

Mirsad Jašarspahić, predsjednik Privredne komore F BiH, Sarajevo

Mirsad Jašarspahić

Bosna i Hercegovina ima dugu tradiciju organiziranja asocijacija obrtnika i drugih poslovnih subjekata. Tokom vremena pređen je isti ili sličan put kakav su prošle većina zemalja Evrope. Po modelu javno-pravnih asocijacija, privredne komore u Bosni i Hercegovini pojavile su se prije gotovo 100 godina.

Zakonom o jedinstvenim privrednim komorama Republike Bosne i Hercegovine iz 1962. godine, formirana je Privredna komora Bosne i Hercegovine, sa sjedištem u Sarajevu i privredne komore za regije: Sarajevo, Bihać, Banju Luku, Doboj, Mostar, Tuzlu i Zenicu.

Sve komore u Federaciji BiH imaju svojstvo pravnog lica i široke ovlasti u zastupanju i promociji privrede na svom području djelovanja.

Prema pozitivnim iskustvima zemalja sa razvijenom privredom i tržišnom ekonomijom, kao i zemalja u tranziciji, po pravilu svaki privredni subjekt koji izlazi na tržište sa proizvodom ili uslugom, član je privredne asocijacije koja zastupa njegove interese i pomaže mu u realiziranju njegovih poslovnih ciljeva i planova.

Za postignute rezultate gospodin Mirsad JAŠARSPAHIĆ je proglašen za najmenadžera Bosne i Hercegovine među predsjednicima privrednih komora, a Privredna komora FBiH za lidera privrednog napretka i najdinamičniju privrednu komoru u 2015. godini.

Grand hotel Neum, Neum i direktor hotela – Ante Konjevod

Ante Konjevod

GRAND HOTEL NEUM je novoobnovljeni hotel sa dugogodišnjom tradicijom. Najveći je na neumskoj rivijeri, odnosno na bosanskohercegovačkom primorju, sa kompletnom turističko-ugostiteljskom ponudom. U 2013. godini Hotel je privatiziran i u potpunosti renoviran.
Privatizacijski ugovor je uvjetovao investiciju u iznosu od 21 milion, ali novi vlasnik, kompanija B.M.V. Inženjering iz Zagreba, Republika Hrvatska, taj je iznos uveliko premašila.

Investirano je preko 33 miliona maraka, a pored 83 zatečena radnika, primljeno je novih 45 radnika. Hotel je prije privatizacije bio u veoma lošem stanju, a obzirom da od svog otvaranja (1977. godine) nije bilo kapitalnih ulaganja.

Obnovljeni su svi sadržaji, te su dodati i novi. Tako danas Hotel raspolaže otvorenim i zatvorenim grijanim bazenima, sa morskom vodom i velikim sunčalištem, dječijim bazenom, nacionalnim restoranom, noćnim klubom, welness & spa centrom, koji su uređeni po najvišim standardima…

Hotel raspolaže luksuzno opremljenim jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama (ukupno 380 soba) sa klimom, balkonom sa pogledom na more, LCD SAT TV-om, mini bar, kupaonicom sa sušilom za kosu, WiFi Internetom, sefom i telefonom.

Naše čestitke svim nagrađenim iz ove oblasti!

O autoru

Članci

Nezavisna/neovisna Agencija za izbor Najmenadžera je osnovana 1995. godine u Zenici i od tada svake godine, već više od dvadeset godina, bira najuspješnije iz svih oblasti biznisa. Najbolje menadžere i kompanije Regije proglašavamo u Sarajevu a za BiH u Banja Luci.
Slični članci
Najmenadžer BiHSaopćenja

Marinku Umičeviću uručena najviša evropska menadžerska nagrada za 2020.

Danas je u Banja Luci g. Marinku Umičeviću uručena najviša evropska menadžerska nagrada za 2020, nagrada Životno djelo za razvoj biznis i sporta
Čitaj dalje
100%
Najmenadžer BiHNajmenadžer Regije

Najbolji Evropski menadžeri i kompanije u 2020. godini

U srijedu, 17.02.2021. je u 17 sati u sarajevskom hotelu Holiday održano četrdesetdrugo proglašenje Evropskih Najmenadžera za 2020.
Čitaj dalje
Najmenadžer BiH

Najbolji menadžeri BiH u 2019.

U Banja Luci je 18.12.2019. održana ceremonija Izbor najboljih menadžera i kompanija za BiH 2019, Najmenadžer BiH. Evo ko su najbolji menadžeri u BiH:
Čitaj dalje
Najmenadžer BiH

Najbolja banka i najbolje inostrano ulaganje u BiH za 2015!

Pogledajte i…