Najmenadžer BiH

Najbolja banka i najbolje inostrano ulaganje u BiH za 2015!

Danas vam predstavljamo najbolju banku i najbolje inostrano ulaganje u BiH za 2015!

Najbanka i najbolji menadžer u oblasti bankarstva:

  • Milan Radović, PREDSJEDNIK UPRAVE I GENERALNI DIREKTOR NOVA BANKA BANJA LUKA

Najbolji u oblasti inostranih ulaganja u BiH:

  • Samir PAJEVIĆ, direktor kompanije LIVA GROUP, Sarajevo i suvlasnik kompanije LIVA ENERGY, Sarajevo i
  • Selman ULUSOY, direktor kompanije LIVA ENERGY, Sarajevo i suvlasnik kompanije LIVA GROUP, Sarajevo

Milan Radović i AD Nova banka – Najbankar i najbanka!

Milan Radović

AD NOVA BANKA Banja Luka, sa 650 zaposlenih i aktivom od 1,7 milijardi konvertibilnih maraka, već godinama je među najboljim u Bosni i Hercegovini. Do sada su joj u Bosni i Hercegovini i izvan ove države dodijeljene najviše nagrade za uspješno poslovanje. Nivo plasiranih kredita je oko milijardu i 300 miliona maraka, dok štednja u ovoj Banci kontinuirano raste i trenutno je na nivou oko 750 miliona konvertibilnih maraka.

Banjalučka NOVA BANKA posluje na tržištu Bosne i Hercegovine od 1999. godine i to kao jedna od prvih privatnih banaka u Bosni i Hercegovini. Od tada pa do danas, Nova Banka je izrasla u jednu od vodećih u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Uprave i generalni direktor Nove banke, doktor nauka Milan RADOVIĆ, posebno ističe da je NOVA BANKA u posljednjih nekoliko godina izuzetno uspješno poslovala i da je, po svojoj stabilnosti u samom vrhu, što je priznanje menadžmentu i zaposlenim, a građanima garancija za njihove depozite i štednju.

Direktor RADOVIĆ smatra da je svakako najveći uspjeh evidentno veliki rast štednje i depozita građana.

Ove godine NOVA BANKA je počela sa širenjem svoje mreže ekspozitura i poslovnih jedinica u Federaciji Bosne i Hercegovine. Već su otvorene poslovne jedinice u Sarajevu (6), Mostaru (2), Sanskom Mostu, Ključu, a u planu je otvaranje još nekoliko poslovnica u Sarajevu, te u Bihaću i drugim gradovima FBiH.

Šampioni biznisa u inostranim ulaganjima u BiH za 2015!

Samir Pajević i Liva group

LIVA GROUP je bosansko- turska kompanija, osnovana 2011. godine. Bavi se trgovinom, inženjeringom i konsaltingom, a specijalizirani su na području novih mehaničkih, električnih i građevinskih tehnologija. Krajem 2014. godine napravili su tvornicu led rasvjete u Vogošći, koja predstavlja najnaprednije tehnološko postrojenje u jugoistočnoj Evropi. Osim toga, LIVA GROUP je predstavnik i distributer vatrogasne opreme proizvođača iz SAD-a i Evrope, a zajedno sa kompanijom LIVA ENERGY distributer je led rasvjete za puteve, tunele, luke, parkove, industrijska postrojenja, sportske dvorane…

Selman Ulusoy i Liva Energy

LIVA ENERGY osnovan je 2012. godine, također kao zajedničko ulaganje, odnosno bosansko- tursko partnertstvo.
U fokusu djelovanja ove kompanije je visoka tehnologija i visokokvalitetni proizvodi sa najvišim tehnološkim zahtjevima i standardima. Spremni su da odgovore svim zahtjevima klijenata, rokovima isporuke uz konkurentne cijene sa svojih tridesetak zaposlenih radnika, od kojih je preko deset inženjera.

Proizvodni proces vrše u vlastitoj proizvodnoj hali od preko dvije hiljade kvadratnih metara.

Samir Pajević i Selman Ulusoy primaju nagradu za ino ulaganje
Samir Pajević i Selman Ulusoy primaju nagradu za ino ulaganje

Najzaslužniji za meteorske uspjehe ovih kompanija su, svakako, osnivači i direktori kompanija LIVA ENERGY (direktor gospodin Selman ULUSOY iz Republike Turske) i LIVA GROUP (direktor gospodin Samir PAJEVIĆ iz Bosne i Hercegovine).

Naše iskrene čestitke najbankaru i najbanci, kao i najboljima za ino-ulaganja u BiH za 2015!

O autoru

Članci

Nezavisna/neovisna Agencija za izbor Najmenadžera je osnovana 1995. godine u Zenici i od tada svake godine, već više od dvadeset godina, bira najuspješnije iz svih oblasti biznisa. Najbolje menadžere i kompanije Regije proglašavamo u Sarajevu a za BiH u Banja Luci.
Slični članci
Najmenadžer BiHSaopćenja

Marinku Umičeviću uručena najviša evropska menadžerska nagrada za 2020.

Danas je u Banja Luci g. Marinku Umičeviću uručena najviša evropska menadžerska nagrada za 2020, nagrada Životno djelo za razvoj biznis i sporta
Čitaj dalje
100%
Najmenadžer BiHNajmenadžer Regije

Najbolji Evropski menadžeri i kompanije u 2020. godini

U srijedu, 17.02.2021. je u 17 sati u sarajevskom hotelu Holiday održano četrdesetdrugo proglašenje Evropskih Najmenadžera za 2020.
Čitaj dalje
Najmenadžer BiH

Najbolji menadžeri BiH u 2019.

U Banja Luci je 18.12.2019. održana ceremonija Izbor najboljih menadžera i kompanija za BiH 2019, Najmenadžer BiH. Evo ko su najbolji menadžeri u BiH:
Čitaj dalje
Najmenadžer BiH

Najmenadžeri malog biznisa u BiH za 2015!

Pogledajte i…