Najmenadžer BiH

Najbolji u nauci, kulturi, informisanju i sportu u BiH za 2015.

Svake godine naš Žiri dodijeli i nagrade za nauku, informisanje, kulturu i sport za BiH, sve u okviru Specijalnih nagrada.

Za 2015. godinu najbolji iz tih oblasti u BiH su bili:

  • Prof. dr Ejup Ganić i Sarajevo School of science and Technology
  • Emir Hadžihafizbegović, glumac, Sarajevo
  • Amir Zukić, direktor programa & „TELEVIZIA N1”, Sarajevo
  • Amel Tuka, atletičar, Zenica
  • Josip Pandža, selektor & „KADETSKA KOŠARKAŠKA REPREZENTACIJA BiH”
  • Adnan Šteta, najbolji sportski djelatnik, za doprinos razvoju sporta u Bosni i Hercegovini

Prof. dr Ejup Ganić, rektor & „Sarajevo School of Science and Technology” UNIVERZITET, Sarajevo

Prof. dr Ejup Ganić

Univerzitet „Sarajevska škola za nauku i tehnologiju“ (SSST) je otvoren u oktobru 2004. godine, kao prvi privatni univerzitet u Bosni i Hercegovini. Posvećen pružanju visokog kvaliteta, konkurentnom obrazovanju na međunarodnom nivou i modernim programima, Univerzitet SSST je uspostavio saradnju sa Univerzitetom u Bakingemu (Velika Britanija), i danas je jedini univerzitet u Bosni i Hercegovini koji svojim diplomantima nudi dvojnu diplomu.

Kroz ovu saradnju, SSST je postao jedini univerzitet u jugoistočnoj Evropi čiji rad nadzire Agencija za osiguravanje kvaliteta u obrazovanju, čime se jamči i transparentnost i najviši standardi u poučavanju i ispitnoj proceduri.

SSST univerzitet zapošljava jednog profesora na svaka četiri studenta, što je najveći omjer u regiji i šire, a sistem akademskog savjetovanja osigurava da su profesori i asistenti dostupni za svakodnevne konsultacije i zaduženi za nadgledanje akademskog napretka svakog studenta.

Nastavni plan i program, koji se u potpunosti sprovodi na engleskom jeziku, ne teži samo da prenese tehničke vještine i akademsko znanje, nego i da izgradi pouzdane i širokoumne diplomante, spremne za izazovno međunarodno okruženje.

Kao najveća privatna investicija u obrazovanje u Bosni i Hercegovini u više od posljednje dvije decenije, Kampus Univerziteta SSST, u ravni sa vodećim svjetskim univerzitetima i konferencijskim centrima, nudi najmodernije objekte za podučavanje i konferencije u regiji.

Emir Hadžihafizbegović, Najbolji u BiH u 2015. iz oblasti kulture

Emir Hadžihafizbegović

Emir Hadžihafizbegović je istinski velikan, čovjek koji je izuzetno uspješan u svome poslu, pa ga poznaju i prepoznaju svuda, širom svijeta! Riječ je o umjetniku koji je decenijama nadahnjivao ove prostore ljubavlju i ljepotom umjetnosti, nasmijavao nas do suza svojim ulogama. Najteže je ljude nasmijati, pogotovo u ova vremena kada svaki osmijeh zamire od vijesti i stvarnosti. A ovaj veliki glumački bard svakim svojim ostvarenjem uspijeva to i više i bolje!

Naravno, dokazao se i u drugim žanrovima. G. EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ je dobitnik NAGRADE ZA ŽIVOTNO DJELO i LIČNOST GODINE ZA OBLAST KULTURE, FILMA I TEATRA! Ako kažemo samo životno djelo, izgledalo bi  kao da je neko već dao sve od sebe! A g. Hadžihafizbegović  je još u punom naponu snage i stvaralaštva i daje i davaće još više i na filmu i u teatru i sa pozicije direktora Kamernog teatra 55!

Amir Zukić i N1 Televizija

Amir Zukić

MEDIJI u Bosni i Hercegovini, kao i u svijetu, su jedan od najvažnijih pratilaca, ako ne i činilaca biznisa!  Ove godine ta nagrada je zasluženo pripala g. Amiru ZUKIĆU, Direktoru programa i vijesti i TELEVIZIJI N1, Sarajevo.

Direktor N1 BiH Amir Zukić je medijski menadžer, urednik i voditelj iza kojeg je već 20 godina uspješne medijske karijere. Znanje i vještine je sticao u domaćim i međunarodnim televizijskim i radio stanicama, print medijima i news agencijama. Prošao je sve stepenice u medijskom biznisu – od reportera do direktora, a od sebe i svog tima uvijek traži najbolje.

N1 je prva regionalna dvadesetčetverosatna platforma vijesti i ekskluzivni partner globalne medijske kuće CNN. Ima tri regionalna centra od kojih svako proizvodi svoj program: u Sarajevu, Beogradu i Zagrebu, a kada su sadržaji relevantni za širu publiku, programi se spajaju u jedan.

N1 je tehnološki napredna televizija, sa uredničkim i novinarskim standardima koji su usklađeni sa svjetskim trendovima.

Iz oblasti SPORTA ove godine naše priznanje je otišlo za tri oblasti:

Amel Tuka, najbolji atletičar BiH 2015.

Amel Tuka

Prvo zasluženo priznanje dobio je atletičar, AMEL Tuka iz Zenice. I Amela Tuku ne treba posebno predstavljati, on je dostigao sami vrhunac u onom čime se bavi. Osvajač bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu 2015. u disciplini  800 metara i  impresivna sportska biografija su ono što je rezultiralo dobijanjem titule Najsportiste BiH za 2015! Naš najbolji atletičar se nalazio na pripremama u Italiji, pa mu je nagrada uručena naknadno.

Josip Pandža i Kadetska košarkaška reprezentacija BiH

Josip Pandža

Josip PANDŽA, selektor i kadetska košarkaška reprezentacija BiH su takodjer nagradjeni iz oblasti sporta. Brojni mediji iz regije pišu o uspjehu bh. kadeta koji su osvojili zlato na Evropskom prvenstvu u Litvaniji. Tim kadetske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, na čelu sa trenerima Josipom Pandžom i Enesom Numanovićem, je napravio podvig godine, pravo sportsko čudo, unatoč teškoj finansijskoj situaciji kluba. I g. Pandža je imao sportske obaveze pa je ovu nagradu preuzeo predsjednik Košarkaškog Saveza BiH, g. Elmedin Konaković!

Adnan Šteta, najbolji sportski radnik

Adnan Šteta

A višestruko nagrađivan i uspješan mladi biznismen, g. Adnan Šteta je proglašen za NAJBOLJEG SPORTSKOG RADNIKA DECENIJE, zbog neizmijernog zalaganja za razvoj rukometa, košarke i fudbala u BiH.

Naše iskrene čestitke svim dobitnicima ovog visokog priznanja!

O autoru

Članci

Nezavisna/neovisna Agencija za izbor Najmenadžera je osnovana 1995. godine u Zenici i od tada svake godine, već više od dvadeset godina, bira najuspješnije iz svih oblasti biznisa. Najbolje menadžere i kompanije Regije proglašavamo u Sarajevu a za BiH u Banja Luci.
Slični članci
Najmenadžer BiHSaopćenja

Marinku Umičeviću uručena najviša evropska menadžerska nagrada za 2020.

Danas je u Banja Luci g. Marinku Umičeviću uručena najviša evropska menadžerska nagrada za 2020, nagrada Životno djelo za razvoj biznis i sporta
Čitaj dalje
100%
Najmenadžer BiHNajmenadžer Regije

Najbolji Evropski menadžeri i kompanije u 2020. godini

U srijedu, 17.02.2021. je u 17 sati u sarajevskom hotelu Holiday održano četrdesetdrugo proglašenje Evropskih Najmenadžera za 2020.
Čitaj dalje
Najmenadžer BiH

Najbolji menadžeri BiH u 2019.

U Banja Luci je 18.12.2019. održana ceremonija Izbor najboljih menadžera i kompanija za BiH 2019, Najmenadžer BiH. Evo ko su najbolji menadžeri u BiH:
Čitaj dalje
Najmenadžer BiH

Priznanja za životno djelo Umićeviću i Terziću

Pogledajte i…