Saopćenja

Održan sastanak OO i žirija za Izbor evropskih Najmenadžera

U Sarajevu je održan sastanak Organizacionog odbora i žirija za izbor najboljih evropskih menadžera na kom je odlučeno da se 40. Ceremonija proglašenja najboljih evropskih menadžera i ličnosti godine održi 4. jula u Sarajevu, a izbor najuspješnih za BiH 6. decembra u Banja Luci, saopćila je Direkcija agencije za izbor najmenadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope iz Zenice. 

Iako je već do sada u Direkciju stigao veliki broj prijedloga, ovim sastankom Organizacionog odbora i Žirija, zvanično je otvoren proces nominacija za tradicionalnu nagradu za područje Evrope. 

Verifikovan je širi spisak od 67 nominovanih menadžera iz 17 zemalja Evrope, a prvi put su nominovani uspješni ljudi iz SAD i Ruske Federacije.

Žiri, kojim predsjedava Vibor Mulića iz Varšave, inače predsjednik Holdinga Zepter koja zapošljava 130 hiljada radnika, će u daljem postuku još jednom razmotriti sve pristigle, kao i prijedloge koji pristignu do 10. aprila, kada je krajnji rok za nominacije, pa će sukladno tome donijeti konačnu odluku o nagradama. 

Jubilej četrdesete dodjele međunarodne nagrade zaslužuje da i sama Ceremonija bude atraktivnija nego ikada do sada. 

“Već sada imamo načelne potvrde dolaska u Sarajevo dva predsjednika država i dva premijera vlada iz regiona jugoistočne i srednje Evrope”, rekao je predsjednik Oranizacionog odbora za izbor i promociju najusješnijih evropskih menadžera i ličnosti .

Pane Škrbić
O autoru

Članci

Nezavisna/neovisna Agencija za izbor Najmenadžera je osnovana 1995. godine u Zenici i od tada svake godine, već više od dvadeset godina, bira najuspješnije iz svih oblasti biznisa. Najbolje menadžere i kompanije Regije proglašavamo u Sarajevu a za BiH u Banja Luci.
Slični članci
Saopćenja

Sastanak i dogovor savjeta evropske nagrade Euromanager oko 43. dodjele nagrada

U septembru ove godine će se u Sarajevu po 43. put proglasiti najuspješniji evropski menadžeri pa je tim povodom održan sastanak savjeta.
Čitaj dalje
Najmenadžer BiHSaopćenja

Marinku Umičeviću uručena najviša evropska menadžerska nagrada za 2020.

Danas je u Banja Luci g. Marinku Umičeviću uručena najviša evropska menadžerska nagrada za 2020, nagrada Životno djelo za razvoj biznis i sporta
Čitaj dalje
Najmenadžer RegijeSaopćenja

Edin Dacić, biznismen za ponos i za primjer drugima

G. Edin Dacić, osnivač i direktor kompanije Daccomet AG sa sjedištem u Zurichu, dobitnik je najviše nagrade, Zlatne plakete za Životno djelo.
Čitaj dalje
100%
Saopćenja

Škrbić: Utisci nakon ceremonije Najmenadžer Regije 2018.

Pogledajte i…