Saopćenja

Susret s ambasadoricom Slovenije povodom ”Najmenadžera 2019”

Sinoć se Pane Škrbić, predsjednik Evropskog udruženja BH menadžera u Zenici sastao sa ambasadoricom Slovenije u Bosni i Hercegovini, Nj. E. Zoricom Bukinac.

Ambasadorica je dobitnik najveće nagrade ”Evropski Najambasador” koju dodjeljuje Evropska nezavisna agencija.

Za nagradu ”Evropska ličost 2019. godine”, koja će biti dodijeljena 4. jula u Sarajevu, nominovan je predsjednik Slovenije Borut Pahor.

Prije predsjednika Pahora, ovu nagradu su primili i raniji predsjednici Hrvatske, Bugarske i Crne Gore – Ivo Josipović, Rosen Plevneliev i Filip Vujanović, te premijeri Vlade Makedonije Zoran Zaev i Bugarske Borisov.

Razgovarano je o daljim mogućnostima saradnje, o investicijama slovenske privrede u BiH te o učešću slovenskih privrednika u ovogodšnjim, čertdesetim po redu, regionalnim Privrednim susretima 4.jula u Sarajevu, u organizaciji Evropskog udruženja menadžera iz Zenice.

Tema tradicionalnog međunarodnog biznis foruma u Sarajevu je ”Investicije i regionalna privredna saradnja”, gdje je značajna uloga menadžera iz Slovenije.

Pane Škrbić sa ambasadoricom Slovenije Nj. E. Zoricom Bukinac
Pane Škrbić sa ambasadoricom Slovenije Nj. E. Zoricom Bukinac

Nominacije iz Slovenije

Škrbić je upoznao ambasadoricu Bukinac i o dosadašnjim nominacijama iz Slovenije, pristiglim u Direkciju za ovogodišnju nagradu u Sarajevu.

Za ovu jubilarnu nagradu iz Slovenije su, pored predsjednika Boruta Pahora, nominovani: Enzo Smrekar, predsjednik Uprave Droga Kolinska dd, Zoran Janković, gradonačelnik Ljubljane, Aleksander Mervar, predsjednik ELES, Ljubljana, Andrej Ribič, Elektro Ljubljana i Jože Merval, BTC Ljubljana.

Zaključak ovog jednosatnog dogovora ambasadorice Slovenije i predsjednika Škrbića je da se putem Ambasade Slovenije organizuje učešće što većeg broja slovenskih privrednika na ovogodišnjim sarajevskim Privrednim susretima, kako bi se razgovaralo, dogovaralo i konkretno radilo na daljnjoj regionalnoj privrednoj saradnji.

O autoru

Članci

Nezavisna/neovisna Agencija za izbor Najmenadžera je osnovana 1995. godine u Zenici i od tada svake godine, već više od dvadeset godina, bira najuspješnije iz svih oblasti biznisa. Najbolje menadžere i kompanije Regije proglašavamo u Sarajevu a za BiH u Banja Luci.
Slični članci
Saopćenja

Sastanak i dogovor savjeta evropske nagrade Euromanager oko 43. dodjele nagrada

U septembru ove godine će se u Sarajevu po 43. put proglasiti najuspješniji evropski menadžeri pa je tim povodom održan sastanak savjeta.
Čitaj dalje
Najmenadžer BiHSaopćenja

Marinku Umičeviću uručena najviša evropska menadžerska nagrada za 2020.

Danas je u Banja Luci g. Marinku Umičeviću uručena najviša evropska menadžerska nagrada za 2020, nagrada Životno djelo za razvoj biznis i sporta
Čitaj dalje
Najmenadžer RegijeSaopćenja

Edin Dacić, biznismen za ponos i za primjer drugima

G. Edin Dacić, osnivač i direktor kompanije Daccomet AG sa sjedištem u Zurichu, dobitnik je najviše nagrade, Zlatne plakete za Životno djelo.
Čitaj dalje
100%
Saopćenja

Škrbić: Utisci nakon ceremonije Najmenadžer Regije 2018.

Pogledajte i…