Saopćenja

Proglašenje Evropskih Najmenadžera bit će u januaru i julu 2021.

Četrdesetdruga po redu ceremonija izbora Evropskih Najmenadžera i Ličnosti godine regiona će biti održana 19. januara, a 43. tradicionalni Međunarodni susret evropskih menadžera u standardnom terminu, 8. jula iduće godine u Sarajevu.

Ovo je odlučeno u Zenici na sastanku Organizacionog odbora ove tradicionalne manifestacije. Sastanku su prisustvovali članovi Odbora iz Zenice i BiH, a sa članovima iz država regiona je ostvaren video kontakt.

Pane Škrbić, generalni direktor Direkcije Evropske nezavisne/neovisne agencije Najmenadžer je kazao da su pripreme za ovu izuzetnu međunarodnu manifestaciju u toku, te da će biti održana u skladu sa poštivanjem svih zdravstvenih i drugih mjera zaštite učesnika od pandemije koronavirusa.

Isti scenarij kao i u prethodnim Manifestacijama

– Ceremonija proglašenja najuspješnijih menadžera i ličnosti godine te tradicionalni 42. po redu međunarodni biznis forum biće održani po istom scenariju i protokolu kakvi su bili i u ranijim manifestacijama, uz neka prilagođavanja trenutnoj situaciji oko pandemije: doći će do postrožavanja uslova i prilagođavanja događaja mjerama maksimalne zdravstvene zaštite i ponašanja učesnika; kad je riječ o januarskoj 42. Ceremoniji i forumu, sve će se u većini odvijati online, kako bismo zaštitili zdravlje sudionika – ističe direktor Škrbić.

Organizatori ističu da, poštujući kriterije za izbor i proglašenje najuspješnijih ljudi, menadžera i organizacija u regionu, u Direkciji Agencije se već analiziraju prijedlozi udruženja privrednika i poslodavaca, privrednih komora i pojedinaca iz cijelog regiona.

”Top 10” za pojedince i kompanije

Januarski susreti i nagrada ”Evropski najmenadžer i najkompanija” i ”Evropska ličnost godine”, obilježiće se dodjelom specijalnih nagrada ”Top 10” za pojedince i kompanije koje su imale najbolje rezultate, rast i razvoj u ekonomskoj borbi protiv COVIDA 19, a biće uručeno i 10 nagrada za najuspješnije pojedince i kompanije u posljednjih četvrt vijeka, odnosno 25 godina.

To su jubilarne nagrade za pojedince i kompanije koji su već ranije primili ovu Nagradu, ali su u kontinuitetu i nakon dobijanja Nagrade nastavili sa krupnim koracima rasta i razvoja.

Biznis forum ”Ekonomija u regionu nakon koronavirusa – kuda i kako dalje”

Pane Škrbić, izjava povodom manifestacije Najmenadžer
Pane Škrbić, izjava povodom manifestacije Najmenadžer/Arhiva

”19. januara, kada je zakazana ceremonija uručenja visokih nagrada, održat će se online i tradicionalni 42. međunarodni Biznis forum na temu Ekonomija u regionu nakon koronavirusa – kuda i kako dalje. Cilj je da se na bazi uspješnog djelovanja kompanija u uslovima pandemije otvori što više tema o mogućnostima razvoja biznisa i ekonomije. Poseban akcent biće stavljen na IT tehnologije, gdje su ogromne mogućnosti razvoja i zapošljavanja: u ovom trenutku, recimo, samo u Bosni i Hercegovini ima oko šest hiljada slobodnih radnih mjesta za mlade ljude”, rečeno je na sastanku Organizacionog odbora Evopske nezavisne agencije u Zenici.

– Za januarski susret menadžera učešće je već potvrdilo dvadesetak istaknutih regionalnih menadžerskih lidera, među kojima je i nekoliko političkih lidera iz regiona, na čelu sa počasnim predsjednikom Organizacionog odbora ove Agencije, ekselencijom Stjepanom Mesićem iz Zagreba. Važno je naglasiti da je u 41. dodjeli ove Agencije nagradu do sada dobilo oko 550 uspješnih evropskih menadžera i ličnosti godine. Nagrada je izrasla u globalni brend autoritet, sa najvećim rejtingom u Evropi, prije svega zbog toga što se nagrada dodjeljuje isključivo za ostvaren izuzetan uspjeh i vanserijske rezultate – istakao je Pane Škrbić.

O autoru

Članci

Nezavisna/neovisna Agencija za izbor Najmenadžera je osnovana 1995. godine u Zenici i od tada svake godine, već više od dvadeset godina, bira najuspješnije iz svih oblasti biznisa. Najbolje menadžere i kompanije Regije proglašavamo u Sarajevu a za BiH u Banja Luci.
Slični članci
Saopćenja

Sastanak i dogovor savjeta evropske nagrade Euromanager oko 43. dodjele nagrada

U septembru ove godine će se u Sarajevu po 43. put proglasiti najuspješniji evropski menadžeri pa je tim povodom održan sastanak savjeta.
Čitaj dalje
Najmenadžer BiHSaopćenja

Marinku Umičeviću uručena najviša evropska menadžerska nagrada za 2020.

Danas je u Banja Luci g. Marinku Umičeviću uručena najviša evropska menadžerska nagrada za 2020, nagrada Životno djelo za razvoj biznis i sporta
Čitaj dalje
Najmenadžer RegijeSaopćenja

Edin Dacić, biznismen za ponos i za primjer drugima

G. Edin Dacić, osnivač i direktor kompanije Daccomet AG sa sjedištem u Zurichu, dobitnik je najviše nagrade, Zlatne plakete za Životno djelo.
Čitaj dalje
Saopćenja

41. dodjela nagrade „Najmenadžer & Najkompanija” BiH

Pogledajte i…