Saopćenja

Sarajevo će ponovo, 6. jula 2017. godine, biti centar biznisa

Sarajevo je, ponovo, 06. jula/srpnja ove godine domaćin izbora, 36-tog po redu, najboljih poslovnih ljudi i kompanija na nivou jugoistočne i srednje Evrope za 2017. godinu. Za najbolje u nekoliko kategorija, ali i laureate specijalnih priznanja, Stručnom žiriju i Regionalnoj nezavisnoj agenciji za izbor i promociju najmenadžera i najkompanija pristiglo je više stotina prijedloga.

Zbog izuzetno velikog broja prijavljenih gostiju a malog broja mijesta u Vijećnici, ove godine je iznimno odlučeno da se sva tri dijela manifestacije (Konferencija, Ceremonija i Bal menadžera) održe na jednom mjestu: u hotelu Holiday, nasljedniku nekadašnjeg Holiday Inn hotela.

Uz pomenutu agenciju, organizatori proglašenja najmenadžera i najkompanija su još Evropsko udruženje menadžera u Bosni i Hercegovini i magazin Euromanager.

Nagrade „Najmenadžer & Najkompanija“ dodjeljuju se istaknutim pojedincima i firmama koji bilježe izvanredne rezultate u biznisu (kvalitetno poslovanje, povećanje proizvodnje i dobiti, tržišno dokazivanje, primjena novih savremenih tehnologija, investiranje u razvoj, okrenutost ka izvozu, otvaranje novih radnih mjesta, jačanje ukupne konkurentne sposobnosti…).

Uz ove nagrade su i odavno uvedena i specijalna priznanja zaslužnim stvaraocima, organizacijama i ustanovama koje nisu direktno u biznisu, ali uveliko – na svoj način – doprinose njegovom zamahu i razvoju uopšte. Specijalnim priznanjima obuhvaćeni su laureati iz raznih oblasti, kao što su diplomatija, visokopozicionirani predstavnici svih nivoa vlasti – najministri, najgradonačelnici i najnačelnici, oni koji prednjače u razvoju komorskog sistema, zdravstva, nauke, obrazovanja, kulture, informisanja, sporta…

Prijava na Poslovni forum tokom Najmenadžera u Sarajevu 2016.
Prijava na Poslovni forum tokom Najmenadžera u Sarajevu 2016.

Organizatori ove tradicionalne manifestacije, koja se već dobrano afirmisala u Bosni i Hercegovini i izvan nje, uspješno biraju i „Ličnost godine“, zatim stvaraoce kojima se dodjeljuju nagrade za životno djelo, za potez, odluku ili podvig godine, za rezultate decenije…

Sarajevska manifestacija je dio projekta Izbor najmenadžera i najkompanija, koji ima dva „kraka“. Prvi je na nivou Bosne i Hercegovine (u decembru, u Banjoj Luci), a drugi, čiji je domaćin (u julu svake godine) glavni grad Bosne i Hercegovine – Sarajevo – za jugoistočnu i srednju Evropu, u čemu učestvuju predstavnici 20-tak država.

Pripreme za sarajevsku feštu, za koju se tvrdi da je istinski praznik biznisa, obavljaju se kvalitetno i užurbano. Sve će, poručuju zaduženi za završnu manifestaciju u Sarajevu, biti na najvišem nivou, kako bi ponovo, kao i u prethodnim godinama, bilo – nezaboravno!

Stručni žiri Regionalne nezavisne agencije, kojim predsjedava uvaženi privrednik Vibor Mulić, predsjednik kompanije Zepter International iz Varšave (Poljska), temeljito je „pročešljao“ sve prijedloge koji su do sada upućeni na njegovu adresu.

Predsjednik Mesić daje izjavu na Poslovnom Forumu Najmenadžer 2016. u Sarajevu
Predsjednik Mesić daje izjavu na Poslovnom Forumu Najmenadžer 2016. u Sarajevu

Konačna odluka o nagrađenima bit će donesena u Sarajevu, na posljednjoj sjednici Stručnog žirija, kada će biti obavljeno i definitivno razvrstavanje nagrađenih po kategorijama (mali, srednji, veliki biznis, kao i ostale oblasti) i konačnim pozicijama koje će biti određene za sve laureate.

Osim proglašenja najboljih, sarajevska manifestacija u čast biznisa će proteći i u znaku razgovora i dogovora biznismena i odgovornih predstavnika vlasti sa najviših nivoa o mogućim pravcima razvoja, unapređenju ekonomije, bržem regionalnom povezivanju, ekonomskim dometima i budućim šansama jugoistočne i srednje Evrope.

O autoru

Članci

Nezavisna/neovisna Agencija za izbor Najmenadžera je osnovana 1995. godine u Zenici i od tada svake godine, već više od dvadeset godina, bira najuspješnije iz svih oblasti biznisa. Najbolje menadžere i kompanije Regije proglašavamo u Sarajevu a za BiH u Banja Luci.
Agencija
Slični članci
Saopćenja

Neka Vam 2021. donese samo sreću i pobjede na svim poljima!

Želimo Vama i Vašoj porodici da vam životno i poslovno putovanje ove godine bude prekrasno, puno zdravlja, uspjeha i radosti!
Čitaj dalje
Saopćenja

Proglašenje Evropskih Najmenadžera bit će u januaru i julu 2021.

42. dodjela evropske nagrade Najmenadžer i međunarodni biznis forum ”Ekonomijom protiv korone” bit će održani 19. januara i u julu 2021.
Čitaj dalje
Saopćenja

42. susret evropskih najmenadžera, decembar ili januar 2021?

U okviru Evropske nezavisne agencije Najmenadžer obavljaju se konsultacije oko datuma održavanja 42. susreta evropskih najmenadžera.
Čitaj dalje