Saopćenja

Delegacija Najmenadžera i Euromanagera u posjeti kod Nikolića i Karića

  • Već oko 100 učesnika iz 20 zemalja Evrope potvrdilo dolazak na međunarodni Biznis forum ”Summit 200 uspješnih – Sarajevo 2017.”
  • Uvodničar na Biznis forumu – Bogoljub Karić

Delegacija Evropske nezavisne agencije za izbor i promociju menadžera iz Zenice u čijem sastavu su bili Pane Škrbić, predsjednik, te članovi Organizacionog odbora Faruk Midžić i Mahir Fetić, kao i izršni direktor Agencije Nandino Škrbić, boravila je u Beogradu, gdje se susrela sa aktualnim predsjednikom Srbije, Tomislavom Nikolićem i jednim od najvećih svjetskih menadžerskih imena, Bogoljubom Karićem.

”Predsjednika Nikolića i g. Bogoljuba Karića smo upoznali sa ovogodišnjim programom „Izbora evropskih najmenadžera” koji Nezavisna agencija iz Zenice po 36-ti put organizuje i koji će se 6. jula održati u Sarajevu. Predsjedniku Nikoliću je uručen i poziv za Ceremoniju izbora najmenadžera. Nikolić se zahvalio na pozivu i rekao, iako u to vrijeme neće biti predsjednik države, da će nastojati da svakako dođe u Sarajevo jer izuzetno cijeni ovaj projekat i podržava prijateljsku saradnju između država i biznisa u Regionu koji projekat promoviše”, rekao nam je Pane Škrbić.

Tomislav Nikolić i Pane Škrbić
Tomislav Nikolić i Pane Škrbić

G. Karić će biti uvodničar biznis foruma u Sarajevu

G. Bogoljub Karić je vlasnik i predsjednik Uprave izuzetno uspješane kompanije – DANA HOLDINGS – koja izvodi ogromne radove i realizuje projekte na teritoriji Ruske Federacije, Bjeleorusije, Kazahstana, Srbije i još nekih zemlja. Holding zapošljava više od 30 hiljada radnika. Ove godine kompanije ”Braća Karić” izvode poslove u vrijednosti od više od 20 milijardi dolara.

Dogovoreno je da g. Bogoljub Karić bude uvodničar na tradicionalnom međunarodnom biznis forumu o investicijama u BiH i jugoistočnoj Evropi 6. jula u Sarajevu. Forum će se održati pod nazivom ”Summit 200 uspješnih – Sarajevo 2017.” Istovremeno će g. Karić i održati predavanje studentima jednog od fakulteta u BiH pod nazivom ”Kako praviti biznis”.

Bogoljub Karić i Pane Škrbić u Karićevoj vili
Bogoljub Karić i Pane Škrbić u Karićevoj vili

”Do ovog trenutka dolazak na međunarodni Biznis forum i Ceremoniju proglašenja najuspješnijih menadžera u Sarajevu, u organizaciji naše zeničke agencije, potvrdilo je više od 100 učesnika iz 20 zemlja Evrope”, kaže Pane Škrbić.

”Biće to prilika da se dogovori realizacija najkonkretnijih investicionih projekata u biznisu u BiH i regionu jugoistočne Evrope. Sam Karić je, prema vlastitoj izjavi, spreman da pokrene biznis na prostoru BiH u vrijednosti od oko 3 milijarde eura”.

Pane Škrbić
O autoru

Članci

Nezavisna/neovisna Agencija za izbor Najmenadžera je osnovana 1995. godine u Zenici i od tada svake godine, već više od dvadeset godina, bira najuspješnije iz svih oblasti biznisa. Najbolje menadžere i kompanije Regije proglašavamo u Sarajevu a za BiH u Banja Luci.
Slični članci
Saopćenja

Sastanak i dogovor savjeta evropske nagrade Euromanager oko 43. dodjele nagrada

U septembru ove godine će se u Sarajevu po 43. put proglasiti najuspješniji evropski menadžeri pa je tim povodom održan sastanak savjeta.
Čitaj dalje
Najmenadžer BiHSaopćenja

Marinku Umičeviću uručena najviša evropska menadžerska nagrada za 2020.

Danas je u Banja Luci g. Marinku Umičeviću uručena najviša evropska menadžerska nagrada za 2020, nagrada Životno djelo za razvoj biznis i sporta
Čitaj dalje
Najmenadžer RegijeSaopćenja

Edin Dacić, biznismen za ponos i za primjer drugima

G. Edin Dacić, osnivač i direktor kompanije Daccomet AG sa sjedištem u Zurichu, dobitnik je najviše nagrade, Zlatne plakete za Životno djelo.
Čitaj dalje
Najmenadžer RegijeSaopćenja

U Sarajevu Zoranu Zaevu uručena nagrada „Evropski najgradonačelnik“

Pogledajte i…