Saopćenja

Sastanak i dogovor savjeta evropske nagrade Euromanager oko 43. dodjele nagrada

U septembru ove godine će se u Sarajevu po čerdesettreći put proglasiti najuspješniji evropski menadžeri i ličnost godine u izboru Evropske nezavisne agencije iz Sarajeva.

Tim povodom su se danas u Sarajevu sastali g. Filip Vujanović, bivši dugogodišnji predsjednik Republike Crne Gore i član savjeta evropske nagrade Euromanager i predsjednik Organizacionog odbora nagrade Pane Škrbić. Sastanku je prisustvovao i član Žirija ove visoke nagrade iz Crne Gore i ekonomski ekspert, g. Ruždija Tuzović.

  • dodjela 43. nagrade u septembru ove godine
  • TV prijenos Ceremonije dodjele nagrada na FACE Televiziji

Vujanović: Ova nagrada uživa ogroman ugled

Inače, Organizacioni odbor Evropske nezavisne agencije je ovih dana imao aktivnosti vezane za pripreme nove Ceremonije u Hrvatskoj i Srbiji, te u Sjevernoj Makedoniji.

”Ova nagrada uživa ogroman ugled u Crnoj Gori pa nije nikakvo čudo što ju je već dobio veliki broj zaslužnih privrednika iz naše države. Ove godine će Žiri za Crnu Goru predložiti po jednu nagradu iz Crne Gore za izuzetno uspješnu industrijsko-izvoznu kompaniju te jednu za oblast turizma, što je osnovna privredna grana Crne Gore”, izjavio je g. Filip Vujanović koji je i sam u dva navrata bio dobitnik ove prestižne evropske nagrade.

Fokus na izlasku iz krize uzokovane pandemijom

S obzirom na činjenicu da pandemija korona virusa po opštim ocjenama ne jenjava, i ovogodišnja Ceremonija će, prema izjavi Paneta Škrbića, biti održana po strogim pravilima zdravstvene zaštite, tako da će u svečanoj dvorani za vrijeme izvođenja programa biti prisutno svega 30 sudionika. Kontakti sa velikim brojem dobitnika iz država iz okruženja će biti ostvareni video linkom.

Dobitnici Oskara za biznis Evropske nezavisne agencije u Sarajevu su ljudi koji prave nove fabrike, oni koji uspješno koriste najmodernije tehnologije, zapošljavaju nove radnike i uz to prave novac. Poseban fokus kod dodjele nagrada ove godine bit će na najuspješnijim evropskim menadžerima i kompanijama koji su, i pored pandemije, napravili fantastične rezultate i doprinijeli prevazilaženju tog problema.

Do sada dodijeljeno 570 nagrada

– U dosadašnje 42 dodjela nagrada i priznanja ove Agencije nagradu je dobilo oko 570 uspješnih menadžera i ličnosti godine, od čega oko 420 menadžera, 19 predsjednika država i vlada, 38 načelnika i gradonačelnika, 32 ministra, 17 ambasadora, itd. Nagrada je izrasla u globalni brend autoritet sa najvećim rejtingom u Evropi i svijetu, prije svega zato što se nagrada dodjeljuje isključivo za ostvareni uspjeh i vanserijski rezultat – dodaje Škrbić.

Isti scenario kao i ranije

Prema saopštenju iz Direkcije za izbor i promociju najuspješnijih menadžera i kompanija, i ove godine će biti dodijeljene nagrade najuspješnijim ljudima iz oblasti nauke, kulture, informisanja i sporta.

Evropski nezavisni Žiri ove agencije, te Evropskog udruženja menadžera i časopis Euromanager će ove godine dodijeliti 25 nagrada na području jugoistočne i srednje Evrope, te iz SAD i Ruske Federacije.

Specijalna nagrada Ličnost godine biće dodijeljena, kao i do sada, predsjedniku države ili vlade koji ima najbolje rezultate, prije svega u privrednom razvoju u svojoj državi i u regionalnoj saradnji. Za ovu nagradu već je predloženo sedam presjednika država i vlada iz regiona.

Najavljeno je da će i ovaj, kao i prethodni događaj, prenositi FACE TV iz Sarajeva, jedna od najpopularnijih televizija u regionu i šire.

O autoru

Članci

Nezavisna/neovisna Agencija za izbor Najmenadžera je osnovana 1995. godine u Zenici i od tada svake godine, već više od dvadeset godina, bira najuspješnije iz svih oblasti biznisa. Najbolje menadžere i kompanije Regije proglašavamo u Sarajevu a za BiH u Banja Luci.
Slični članci
Najmenadžer BiHSaopćenja

Marinku Umičeviću uručena najviša evropska menadžerska nagrada za 2020.

Danas je u Banja Luci g. Marinku Umičeviću uručena najviša evropska menadžerska nagrada za 2020, nagrada Životno djelo za razvoj biznis i sporta
Čitaj dalje
Najmenadžer RegijeSaopćenja

Edin Dacić, biznismen za ponos i za primjer drugima

G. Edin Dacić, osnivač i direktor kompanije Daccomet AG sa sjedištem u Zurichu, dobitnik je najviše nagrade, Zlatne plakete za Životno djelo.
Čitaj dalje
Saopćenja

Janković, Evropski gradonačelnik 2020, proglašen i 'Počasnim građaninom Grada Sarajeva'

Gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković, nagrađen kao Evropski gradonačelnik 2020, danas je proglašen i “Počasnim građaninom Grada Sarajeva”.
Čitaj dalje
Saopćenja

Janković, Evropski gradonačelnik 2020, proglašen i 'Počasnim građaninom Grada Sarajeva'

Pogledajte i…