Saopćenja

Predsjednik Crne Gore Vujanović se susreo sa Škrbićem

Danas je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović u kabinetu Predsjednika države primio delegaciju Evropske nezavisne agencije iz Sarajeva, na čelu sa predsjednikom Panetom Škrbićem i razgovarao o pripremama za narednu, 38. Ceremoniju izbora najmenadžera i ličnosti godine.

38. proglašenje najboljih evropskih Najmenadžera će se održati 5. jula 2018. godine u Sarajevu, a povodom izbora je danas, 30. aprila,  predsjednik Crne Gore Filip Vujanović u kabinetu Predsjednika države primio delegaciju Evropske nezavisne agencije iz Sarajeva, na čelu sa predsjednikom Panetom Škrbićem. Razgovarano je  o pripremama za tu narednu, 38. Ceremoniju izbora najmenadžera i ličnosti godine i učešću Crne Gore.

Predsjednik Vujanović će 5. jula biti na čelu delegacije Crne Gore u Sarajevu, a Crna Gora je zemlja-partner ovogodišnjih “Sarajevskih privrednih susreta”.

Na sastanku u Podgorici predsjednik Škrbić je upoznao Filipa Vujanovića da je prestižnu evropsku nagradu “Najmenadžer” od njenog postojanja do sada u 37 dodjela primilo oko 500 uspješnih evropskih i bh. menadžera i zaslužnih ličnosti. Najviše nagrada, ukupno oko 350, pripalo je ljudima iz biznisa za razvoj kompanija, jačanje ekonomije, tehnološka dostignuća, zapošljavanje i investicije. Nagrade “Evropska ličnost godine” je do sada primilo 15 predsjednika država i vlada, 20 ministara, 20 ambasadora, te 25 načelnika i gradonačelnika.

Za ovogodišnju prestižnu evropsku nagradu u Sarajevu do sada je nominovano oko 150 uspješnih menadžera iz svih privrednih oblasti iz 20 evropskih država, a priznanje će dobiti njih 25. Ceremoniji u Sarajevu prisustvovaće oko 400 menadžera i veći broj političkih i javnih radnika među kojima i predsjednici država i vlada iz regiona, od kojih su neki kao Filip Vujanović, te premijeri Makedonije Zoran Zaev i Bugarske Boyko Borisov, već potvrdili svoj dolazak.

Istog dana, 5. jula u Sarajevu će takođe biti održan i tradicionalni međunarodni poslovni biznis forum na temu održivog razvoja i regionalne privredne saradnje, posebno sa aspekta saradnje i razvoja u regionu na planu energetike i putne infrastrukture.

Pripreme za 38. Evropski izbor najmenadžera 5. jula u Sarajevu, teku odlično i prema planu. Nezavisni evropski žiri, na čelu sa predsjednikom Viborom Mulićem iz Varšave, uspješno obavlja svoj dio posla, tako da se ove godine očekuje još bolja manifestacija nego ikada do sada.

O autoru

Članci

Nezavisna/neovisna Agencija za izbor Najmenadžera je osnovana 1995. godine u Zenici i od tada svake godine, već više od dvadeset godina, bira najuspješnije iz svih oblasti biznisa. Najbolje menadžere i kompanije Regije proglašavamo u Sarajevu a za BiH u Banja Luci.
Agencija
Slični članci
Saopćenja

Sretan Vam Božić i Nova godina!

Sretan Božić i Novu 2020. od Najmenadžera. Da Vam ova nastupajuća 2020. ispuni sve želje, snove i nadanja! Da donese zdravlja, blagostanja i ispuni obećanja!
Čitaj dalje
Saopćenja

41. dodjela nagrade „Najmenadžer & Najkompanija” BiH

Večeras je u Banskom dvoru održana ceremonije Najmenadžer BiH 2019, dodjela nagrada najboljim menadžerima i kompanijama BiH za ovu godinu.
Čitaj dalje
Saopćenja

Izabrani najbolji menadžeri ove regije Evrope za 2019!

Večeras je u hotelu Holiday u Sarajevu održana tradicionalna manifestacija izbora najboljih menadžera i kompanija za regije Evrope, Evropski Najmenadžer 2019.
Čitaj dalje
Saopćenja

Delegacija Najmenadžera i Euromanagera u posjeti kod Nikolića i Karića

Pogledajte i…