Saopćenja

Predsjednik Crne Gore Vujanović se susreo sa Škrbićem

Danas je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović u kabinetu Predsjednika države primio delegaciju Evropske nezavisne agencije iz Sarajeva, na čelu sa predsjednikom Panetom Škrbićem i razgovarao o pripremama za narednu, 38. Ceremoniju izbora najmenadžera i ličnosti godine.

38. proglašenje najboljih evropskih Najmenadžera će se održati 5. jula 2018. godine u Sarajevu, a povodom izbora je danas, 30. aprila,  predsjednik Crne Gore Filip Vujanović u kabinetu Predsjednika države primio delegaciju Evropske nezavisne agencije iz Sarajeva, na čelu sa predsjednikom Panetom Škrbićem. Razgovarano je  o pripremama za tu narednu, 38. Ceremoniju izbora najmenadžera i ličnosti godine i učešću Crne Gore.

Predsjednik Vujanović će 5. jula biti na čelu delegacije Crne Gore u Sarajevu, a Crna Gora je zemlja-partner ovogodišnjih “Sarajevskih privrednih susreta”.

Na sastanku u Podgorici predsjednik Škrbić je upoznao Filipa Vujanovića da je prestižnu evropsku nagradu “Najmenadžer” od njenog postojanja do sada u 37 dodjela primilo oko 500 uspješnih evropskih i bh. menadžera i zaslužnih ličnosti. Najviše nagrada, ukupno oko 350, pripalo je ljudima iz biznisa za razvoj kompanija, jačanje ekonomije, tehnološka dostignuća, zapošljavanje i investicije. Nagrade “Evropska ličnost godine” je do sada primilo 15 predsjednika država i vlada, 20 ministara, 20 ambasadora, te 25 načelnika i gradonačelnika.

Za ovogodišnju prestižnu evropsku nagradu u Sarajevu do sada je nominovano oko 150 uspješnih menadžera iz svih privrednih oblasti iz 20 evropskih država, a priznanje će dobiti njih 25. Ceremoniji u Sarajevu prisustvovaće oko 400 menadžera i veći broj političkih i javnih radnika među kojima i predsjednici država i vlada iz regiona, od kojih su neki kao Filip Vujanović, te premijeri Makedonije Zoran Zaev i Bugarske Boyko Borisov, već potvrdili svoj dolazak.

Istog dana, 5. jula u Sarajevu će takođe biti održan i tradicionalni međunarodni poslovni biznis forum na temu održivog razvoja i regionalne privredne saradnje, posebno sa aspekta saradnje i razvoja u regionu na planu energetike i putne infrastrukture.

Pripreme za 38. Evropski izbor najmenadžera 5. jula u Sarajevu, teku odlično i prema planu. Nezavisni evropski žiri, na čelu sa predsjednikom Viborom Mulićem iz Varšave, uspješno obavlja svoj dio posla, tako da se ove godine očekuje još bolja manifestacija nego ikada do sada.

O autoru

Članci

Nezavisna/neovisna Agencija za izbor Najmenadžera je osnovana 1995. godine u Zenici i od tada svake godine, već više od dvadeset godina, bira najuspješnije iz svih oblasti biznisa. Najbolje menadžere i kompanije Regije proglašavamo u Sarajevu a za BiH u Banja Luci.
Agencija
Slični članci
Saopćenja

U Sarajevu večeras dodijeljene nagrade 'Evropski Najmenadžer' za 2020.

Večeras je 17 sati u sarajevskom hotelu Holiday održano četrdesetdrugo proglašenje Evropskih Najmenadžera za 2020. godinu.
Čitaj dalje
Saopćenja

Agencija Najmenadžer i FACE TV potpisali ugovor o dugoročnoj saradnji

Potpisan je ugovor o dugoročnoj saradnji Evropske nezavisne agencije i FACE TV o TV prijenosu Ceremonije dodjele nagrada na FACE Televiziji
Čitaj dalje
Saopćenja

Proglašenje Evropskih Najmenadžera 17. februara

Ovogodišnja, 42. po redu ceremonija izbora Evropskih Najmenadžera i Ličnosti godine će biti održana 17. februara u Sarajevu.
Čitaj dalje
Saopćenja

Delegacija Najmenadžera i Euromanagera u posjeti kod Nikolića i Karića

Pogledajte i…