Saopćenja

Zoran Zaev će biti na 38. Najmenadžeru u Sarajevu

Premijer Makedonije Zoran Zaev, koji će na 38. privrednim susretima u Sarajevu predvoditi delegaciju Makedonije, u Skoplju je primio delegaciju Evropske nezavisne agencije iz Zenice.

Predsjednik Vlade Makedonije Zoran Zaev je u Skoplju primio delegaciju Evropske nezavisne agencije iz Sarajeva, na čelu sa predsjednikom Panetom Škrbićem, gdje je razgovarano o pripremama za narednu, 38. ceremoniju izbora najmenadžera i ličnosti godine koja će se 5. jula održati u Sarajevu.

Makedonija će biti zemlja-partner

Premijer Zaev će 5. jula biti na čelu delegacije Makeodonije u Sarajevu, a Makedonija će biti zemlja-partner ovogodišnjih regionalnih “Sarajevskih privrednih susreta”.

Prilikom ovog susreta u Skoplju, predsjednik Zaev je dao ekskluzivnu izjavu za medije iz Bosne i Hercegovine, u kojoj kaže da dugo pomno prati i izuzetno cijeni manifestaciju u Sarajevu, da je kao gradonačelnik Strumice i sam raniji dobitnik ovog cijenjenog priznanja, te da Sarajevo i BiH u njegovom srcu imaju posebno mjesto zato što taj projekat “godinama i decenijama promoviše uspješne ljude i kompanije u regionu i unosi optimizam u našu svakodnevnu stvarnost”.

Na sastanku u Skoplju Škrbić je istakao da je prestižnu evropsku nagradu “Najmenadžer” od njenog postojanja do sada u 37 dodjela u Sarajevu, Banja Luci i Zenici primilo oko 500 uspješnih evropskih i bh. menadžera i zaslužnih ličnosti.

Najviše nagrada, ukupno oko 350, pripalo je ljudima iz biznisa za razvoj kompanija, jačanje ekonomije, tehnološka dostignuća, zapošljavanje i investicije.

Nagradu “Evropska ličnost godine” je takođe do sada primilo i 15 predsjednika država i vlada, 20 ministara, 20 ambasadora, te 25 načelnika i gradonačelnika.

Pripreme za ceremoniju teku odlično

Pripreme za Ceremoniju uručenja ovogodišnje 38. po redu prestižnu evropsku nagradu u Sarajevu, gdje će priznanje dobiti dvadesetpet dobitnika, privode se kraju. Ceremoniji u Sarajevu prisustvovaće oko 400 menadžera i veći broj političkih i javnih radnika među kojima je dolazak u Sarajevo potvrdilo šest predsjednika država i vlada iz regiona.

Istog dana, 5. jula u Sarajevu će biti održan i tradicionalni međunarodni poslovni biznis forum na temu održivog razvoja i regionalne privredne saradnje, posebno sa aspekta saradnje i razvoja u regionu na planu energetike, turizma, IT tehnologija i putne infrastrukture.

Nezavisni evropski žiri, na čelu sa predsjednikom Viborom Mulićem iz Varšave, uspješno privodi kraju svoj dio posla, tako da se ove godine očekuje još bolja manifestacija nego ikada do sada, navodi se u saopštenju.

naslovna slika: N1

O autoru

Članci

Nezavisna/neovisna Agencija za izbor Najmenadžera je osnovana 1995. godine u Zenici i od tada svake godine, već više od dvadeset godina, bira najuspješnije iz svih oblasti biznisa. Najbolje menadžere i kompanije Regije proglašavamo u Sarajevu a za BiH u Banja Luci.
Agencija
Slični članci
Saopćenja

Sretan Vam Božić i Nova godina!

Sretan Božić i Novu 2020. od Najmenadžera. Da Vam ova nastupajuća 2020. ispuni sve želje, snove i nadanja! Da donese zdravlja, blagostanja i ispuni obećanja!
Čitaj dalje
Saopćenja

41. dodjela nagrade „Najmenadžer & Najkompanija” BiH

Večeras je u Banskom dvoru održana ceremonije Najmenadžer BiH 2019, dodjela nagrada najboljim menadžerima i kompanijama BiH za ovu godinu.
Čitaj dalje
Saopćenja

Izabrani najbolji menadžeri ove regije Evrope za 2019!

Večeras je u hotelu Holiday u Sarajevu održana tradicionalna manifestacija izbora najboljih menadžera i kompanija za regije Evrope, Evropski Najmenadžer 2019.
Čitaj dalje
Saopćenja

Sarajevo će ponovo, 6. jula 2017. godine, biti centar biznisa

Pogledajte i…