Saopćenja

Proglašenje Evropskih Najmenadžera 17. februara

”Ovogodišnja, 42. po redu ceremonija izbora Evropskih Najmenadžera i Ličnosti godine će biti održana 17. februara u Sarajevu”.

Ovo je izjavio Pane Škrbić, generalni direktor Direkcije Evropske nezavisne/neovisne agencije iz Zenice, koji je kazao da su pripreme za ovu izuzetnu međunarodnu tradicionalnu manifestaciju već završene, te da će biti održana u skladu sa poštivanjem svih zdravstvenih i drugih mjera zaštite učesnika od pandemije koronavirusa.

”Organizacioni odbor manifestacije je odlučio da, obzirom na pandemiju, Ceremoniju prvi put organizuje kombinacijom online i dodjelom nagrada ”u živo”. To znači da ćemo, pridržavajući se preporuka nadležnih organa, u dvorani za Ceremoniju imati, uključujući i goste, svega dvadesetak osoba, a obezbijedili smo javljanje u program svih ostalih dobitnika iz desetak zemlja Evope”, kaže Škrbić.

Ceremonija po istom scenariju

– Ceremonija proglašenja najuspješnijih evropskih menadžera i ličnosti godine 17. februara biće održana sa gotovo istim scenarijem i po protokolu kakav je bio i u prethodnih četrdesetjednu dodjelu nagrada. Biće tu i led ekrani, posebna scenografija, TV kamere, uz prisustvo visokih zvaničnika i gostiju. Jedino neće biti živog nastupa velikih muzičkih zijezda niti Bala menadžera, kao što je to bila praksa ranijih godina – kaže Škrbić.

Organizatori ističu da je Žiri Agencije, poštujući kriterije za izbor i proglašenje najuspješnijih ljudi, menadžera i organizacija u regionu, već izabrao 10 dobitnika jubilarnih nagrada Evropski najmenadžer – nagrada za životno djelo, a dobitnici su iz 10 država regiona.

Nagrada prof.dr Ivanu Đikiću

Radi se o ”Top 10”, nagradi za pojedince i kompanije koji su imali kontinuitet u rastu i razvoju i najuspješniji su u posljednjih 25 godina.

Ceremonija će biti i u znaku borbe protiv pandemije, pa će prvu nagradu ove vrste dobiti jedan od najpoznatijih svjetskih eksperata za tu oblast, prof. dr. Ivan Đikić, Zagrepčanin, porijeklom iz Gornjeg Vakufa, a sa njemačkom i američkom adresom.

Pored evropskih menadžera iz oblasti biznisa, nagrada Najbolji evropski načelik opštine/općine u poslednjih 25 godina, između 127 nominiranih iz regiona jugoistočne i srednje Evrope, biće uručena načelniku Općine Stari Grad Sarajevo, g. Ibrahimu Hadžibajriću.

  • dodjela evropske nagrade biće održana 17. februara u Sarajevu
  • Evropsku nagradu za oblast medicine zbog sjajnih rezultata u borbi protiv koronavirusa dobiće prof. dr. Ivan Đikić
  • Po prvi put nagrada ”Top 10” za one koji su najbolje radili posljednjih četvrt stoljeća
O autoru

Članci

Nezavisna/neovisna Agencija za izbor Najmenadžera je osnovana 1995. godine u Zenici i od tada svake godine, već više od dvadeset godina, bira najuspješnije iz svih oblasti biznisa. Najbolje menadžere i kompanije Regije proglašavamo u Sarajevu a za BiH u Banja Luci.
Slični članci
Saopćenja

Sastanak i dogovor savjeta evropske nagrade Euromanager oko 43. dodjele nagrada

U septembru ove godine će se u Sarajevu po 43. put proglasiti najuspješniji evropski menadžeri pa je tim povodom održan sastanak savjeta.
Čitaj dalje
Najmenadžer BiHSaopćenja

Marinku Umičeviću uručena najviša evropska menadžerska nagrada za 2020.

Danas je u Banja Luci g. Marinku Umičeviću uručena najviša evropska menadžerska nagrada za 2020, nagrada Životno djelo za razvoj biznis i sporta
Čitaj dalje
Najmenadžer RegijeSaopćenja

Edin Dacić, biznismen za ponos i za primjer drugima

G. Edin Dacić, osnivač i direktor kompanije Daccomet AG sa sjedištem u Zurichu, dobitnik je najviše nagrade, Zlatne plakete za Životno djelo.
Čitaj dalje